facebook

Всі лазівки закриють: подробиці нового законопроекту про евробляхи

У Верховній Раді України готується новий підхід до вирішення проблеми авто на єврономерах. “Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль і за лобіювання різних компаній, автодилерів та виробників, які підштовхували людей купувати нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали возити авто на єврономерах”, – сказав народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Роберт Горват.


За його словами, вирішити проблему допоможе сплата податків, яка не була б набагато менше тієї, яку сплатили люди, ввозившие авто легальним способом.

“Не може йти держава назустріч порушників закону. Тому я бачу це наступним чином: повинні заїжджати всі автомобілі: Євро-2, Євро-3, Євро-4, але ми повинні ввести певний “податок на старість”. Якщо ти хочеш ввезти машину 1991 року, яка коштує 500 євро за кордон, сплати 1500 євро акцизом. Я думаю, що до осені підготуємо такий законопроект. Чим новіша машина, тим дешевше акциз“, – пояснив нардеп.

Планується встановити розмитнення на рівні 30% від ціни авто – “умовно купив за $10 тис., ще 30% і маєш автомобіль”. Приблизно такі ж розцінки існують по всьому ЄС.

Тим часом в мережі опублікували частину законопроекту про репресивні заходи для евроблях. Законопроект буде складатися з двох частин. Перша – масштабна легалізація “евроблях”, які вже їздять по країні. Друга частина – заходи, які повинні закрити будь-яку можливість ввезення в Україну автомобілів без розмитнення. Остання частина вже готова.

Проект перш за все перекриває схеми ввезення автомобілів в обхід розмитнення. Якщо його приймуть, українці зможуть їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів. Зараз – це рік і для цього громадяни купують автомобілів в Литві, реєструють на місцеву компанію, і та оформляє для українців довіреність на користування машиною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо ж знадобитися термін більш ніж 10 днів – доведеться підтверджувати це документами. А якщо людина, який ввіз машину в Україну, передасть авто в користування комусь іншому, або зовсім її розбере на запчастини, то йому загрожує штраф 17 000 грн.

Контроль за автомобілями на єврономерах посилять. Поліція і фіскальна служба отримають доступ до бази прикордонників. Фактично, вони отримають право зупиняти водіїв на єврономерах і перевіряти терміни перебування в Україні. Для цього створять електронну базу автомобілів, які в’їхали в Україну.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...