facebook

Прописали “попити” Боржомі“: на Буковині “залікували” до смepті дворічного хлопчика

У Чернівецькій області помер дворічний хлопчик Тимур, який впав у кому після лікування в Кельменецькій районної лікарні.

4 березня малюкові, який жив з батьками в селі Слобідка, стало погано. У нього різко піднялася температура і з’явилася нудота. Батьки відвезли сина до районної лікарні. Там взяли аналіз крові і виявили підвищений рівень ацетону. Йому призначили пити мінеральну воду “Боржомі”. Згодом стан Тимура погіршився, і його перевезли в обласну лікарню, де і поставили діагноз “синдром Рея”, іншими словами – печінкова недостатність. Дитина впала в кому, з якої вже не вийшла.

– Можна давати дитині такого віку “Боржомі” в обсязі двох літрів, як призначили лікарі? Чи можна ставити укол “Но-шпа” в такому віці? Чому лікар-реаніматолог відмовився забрати хлопчика в відділення, аргументуючи, що не має права робити це в такому стані? А якого стану ще було чекати? Передсмертного? – журилася мати по телефону журналістам, коли її син був ще в комі.

Кельменецька прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через неналежне виконання медпрацівниками районної лікарні професійних обов’язків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скандал у Кельменцях. Дворічна дитина впала в кому після лікування у райлікарні

Діагностувавши в дитини підвищення рівня ацетону, їй призначили… "Боржомі"Що для нас найважливіше? Ні, навіть не власне життя, а життя наших дітей. Тому коли йому існує загроза, ми робимо все можливе, аби не допустити фатальних наслідків, і звертаємося за кваліфікованою медичною допомогою. Саме так вчинила й сім'я Дворникових зі Слобідки Кельменецького району. Коли дворічному Артемчику 4 березня стало зле і симптоми нудоти та підвищення температури не зникали, батьки вирішили, що зранку необхідно їхати на огляд в Кельменецьку ЦРЛ. Що було далі – дізнаєтеся із запису телефонної розмови з бабусею хворого хлопчика Мариною Василівною:Зі слів жінки, від підвищеного рівня ацетону її онуку призначили лише звичайну воду "Боржомі" та "Рео", а потім, коли стан дитини погіршився, викликаний анестезіолог ігнорував вмовляння матері забрати сина у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Лікар-педіатр Людмила Аузяк, яка лікувала пацієнта у дитячому відділенні, заперечує свою провину в тому, що зараз дитина в комі, адже, як вона говорить, у своїй медичній практиці ще ніколи не зіштовхувалася з діагнозом, який поставили маленькому Тимурчику – синдромом Рея, і підозрює, що він розвинувся на фоні приймання дитиною аспірину. Ми проведемо власне розслідування цієї приголомшливої історії, результати якого ви зможете згодом переглянути на медіапорталі "Буковина 24".Спілкуючись з матір'ю Тимура, почула від неї ряд запитань: "Чи можна було давати дитині такого віку "Боржомі" в об'ємі двох літрів, як призначили лікарі? Чи можна було ставити укол "Но-Шпа" у такому віці? Чому лікар-реаніматолог відмовився забрати хлопчика у відділення, аргументуючи, що не має права робити це в такому стані (а якого стану ще потрібно було чекати? передсмертного?) Як би там не було, а дитина зараз в комі. І, за словами родичів Тимурчика, саме бездіяльність місцевих лікарів найбільше цьому посприяла. Мати і бабуся хлопчика просять про оприлюднення та пошук істини, адже на місці Тимура вже завтра може опинитися хтось із нас, хтось із наших дітей.Яна ЦИКНЄВА

Gepostet von Буковина 24 am Montag, 19. März 2018

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...