facebook

У Росії паніка через крах рубля, українці в захваті

У Росії триває обвал рубля, жителі країни в паніці купують в обмінниках долари і євро. Водночас ситуацію активно коментують в мережі.

Зазначимо, офіційний курс євро, встановлений Центральним банком РФ, знову різко виріс. 12 квітня курс встановлено на рівні 79,28 рубля, хоча напередодні він становив 76,85 рубля. Разом з тим встановлений регулятором курс долара виріс з 62,37 до 64,06 рубля.

Стрибок офіційного курсу євро на 5 рублів 11 квітня став рекордним добовим приростом з кінця 2014 року. Востаннє більш значна добова зміна курсу сталася 17 грудня 2014 року. Тоді внаслідок реакції на різке падіння біржового курсу рубля, Центральний банк РФ підвищив курс євро відразу на 8,44 рубля – з 76,1516 до 84,589 рубля.

Різкий стрибок офіційних курсів відображає результати торгів валютою на Московській біржі, де з понеділка, 9 квітня, почалося стрімке зростання курсів долара і євро.

Росіяни, дивлячись на стрімкий обвал рубля, почали штурмувати обмінники. В деяких московських обмінниках касири відмовляються проводити операції, посилаючись на відсутність доларів і євро. У петербурзьких пунктах обміну також накопичуються черги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жителі РФ побоюються повторення ситуації трирічної давнини, коли рубль різко обвалився в зв’язку з майже дворазовим падінням котирувань нафти. Також росіяни бояться, що слідом за валютою почнуть зростати ціни в магазинах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...