facebook

Як керівник САП допомагає корупціонерам

Минулого тижня багато-хто був шокований записами з кабінету керівника Антикорупційної прокуратури – Назара Холодницького. Вся країна на власні вуха почула як Холодницький у власному в кабінеті знищує результати важкої роботи антикорупційних прокурорів та детективів НАБУ.

В одних кримінальних провадженнях керівник САП вимагає не чіпати впливових фігурантів, наприклад мера Одеси Труханова, або перешкоджає покаранню цих фігурантів, наприклад тоді ще голови НАЗК Наталію Корчах. В інших справах Холодницький особисто попереджає фігурантів про обшуки, інструктує як брехати на допитах і обіцяє все “зарішати”. Як, наприклад, у справі з пропозицією хабаря в.о. міністру охорони здоров’я Супрун.

А ще прямо у власному кабінеті Холодницький обіцяє народному депутату Логвиньскому (три справи по якому розслідує НАБУ) зливати інформацію про хід цих розслідувань, наголошуючи, що депутату нічого не загрожує. Холодницький допомагав Фірташу втримати контроль над Запорізьким титано-магніємви комбінатом. Навмисно наробивши очевидних, дитячих помилок, його підлеглі майже на рік затягнули початок судового розгляду.

Для прикладу, вони двічі забули докласти квитанцію про сплату судового збору, просто взяли і забули. Такі забудькуваті прокурори з зарплатами по 50 тисяч гривень. Коли судовий розгляд нарешті почався, прокурори банально не надавали суду базові докази.

Ще більше кричущим свідченням Холодницького допомогти ТОП-корупціонерам стала справа Злочевського. Нагадаю, що це міністр природніх ресурсів Януковича. В тій справі детективи Антикорупційного Бюро передали в САП докази, які гарантовано дозволяли Холодницькому повернути державі контроль на газовими свердловинами на Заході України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Знаєте, що зробив Холодницький? 9 місяців ховав ці докази в себе. Це при тому, що закон дає лише 6 місяців, щоб звернутися з ними в суд. На 9, чуєте, лише на 9 місяць Холодницький поніс ті докази в суд. Судді абсолютно законно відмовив його у розгляді. Таким чином Холодницький забетонував міністру природніх ресурсів Януковича контроль за нашими газовими свердловинами.

До речі, на 4 рік Революції Гідності найбільша кількість спеціальних дозволів на користування нашим надрами належить кампаніям Миколи Злочевського – міністру природніх ресурсів Януковича.

Матеріали негласних слідчих дій, проведених Антикорупційним Бюро, довели, що такі злочинні дії Холодницького були систематичними. Записи показали, що лише продовж одного місяця Холодницький умисно підставив під загрозу щонайменше 10 проваджень по ТОП-корупціонерах.

На оприлюднених записах Холодницький вчиняє криміналі злочини, за які має бути не просто звільненим, а сісти в тюрму. Проблема в тому, що розслідує ці злочини Генеральна Прокуратура, а не Антикорупційне Бюро. Детективи останнього лише провели негласні слідчі дії і, згідно закону, передали матеріали в Генпрокуратуру. Ефективність останньої викликає в мене серйозні сумніви, підкріплені гіркім досвідом десятків злитих прокурорами справ.
Паралельно Директор НАБУ Ситник і генпрокурор Луценко офіційно звернулися до Кваліфікаціно-дисциплінарної комісії прокурорів з вимогою звільнити Холодницького. Проблема в тому що, це – саме та комісія, яка не звільнила з посади екс-головного прокурора сил АТО Кулика, кримінальну справу по незаконному збагаченні якого антикорупційне Бюро передало в суд. І це саме та комісія, яка вліпила догану антикорупційному прокурору Пєрову, який керує провадженням про олігарха Мартиненку, за хлопок дверима в суді.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...