facebook

В цьому році в українців на законних підставах буде аж 115 вихідних днів. Проте є одне “але”

Як стало відомо, цього року в українців на законних підставах буде аж 115 вихідних днів. Слід зазначити, що це, не рахуючи відпустки, передає Корупція.Інфо

Саме стільки в календарі-2018 налічується субот і неділь, а також неробочих державних свят.

Експерти б’ють на сполох з приводу такої кількості вихідних днів.

«Багато що залежить від усвідомлення людьми того, що потрібно працювати, і працювати багато. Те, що у нас занадто багато, як для бідної країни, святкових днів, – це факт»,- констатував економіст Борис Кушнірук.

Що стосується «довгих вихідних», які виникають через перенесення робочих днів, якщо святкові дні випадають на середину тижня, на думку експертів, якраз і зроблено для підвищення продуктивності праці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Перенесення має сенс, наприклад, якщо свято випадає на четвер, оскільки велика ймовірність, що в уявленні більшості працівників і п’ятниця буде напіввихідним днем. Коли люди виходять на роботу всього на один день між двома вихідними, вони знаходяться в стані «а навіщо нам сьогодні працювати?». А перенесення робочого дня на іншу тиждень і об’єднання його з іншими робочими днями передбачає, що режим праці буде більш ефективним», – пояснив експерт.

Питання про кількість вихідних також активно обговорюють і законодавці. Однак, за словами економістів, підрахувати ефект для економіки практично неможливо.

У той же час, генеральний директор Директорату норм і стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України Юрій Кузовой стверджує, що за кількістю вихідних Україна знаходиться на середньому рівні серед інших європейських країн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...