facebook

З травня в Україні вводять електронні рецепти на ліки: як це працює

З найбільш значних змін, що відбулися – з 1 квітня 2018 роки ми можемо самостійно вибирати лікаря, у якого буде спостерігатися наша сім’я, незалежно від місця проживання і прописки. Для цього нам потрібно лише прийти з паспортом в медичний заклад і підписати електронну декларацію з фахівцем. Зв’язок з лікарем ми тепер будемо підтримувати по телефону і, якщо потрібно викликати лікаря додому, дзвонити йому особисто, а не робити це через реєстратуру.

Уже в наступному місяці – травні 2018 року – в п’яти містах України пацієнтам почнуть виписувати електронні рецепти. Про запуск пілотного проекту на засіданні Кабінету міністрів розповіла Уляна Супрун.

Вона повідомила, що електронні рецепти будуть отримувати пацієнти в Дніпрі, Вінниці, Івано-Франківську, Черкасах і Бахмуті. Планується, що до кінця року нововведення буде запроваджено по всій території країни.

Працювати система буде досить просто: лікар заносить в комп’ютер або планшет дані пацієнта і призначені препарати в електронний реєстр і ставить свій електронний підпис. А пацієнт отримує на телефон СМС-код, який потім показує в аптеці і отримує ліки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...