facebook

Українські фестивалі-2018

Весна – час складати плани на літо! А яке ж літо без хоча б кількох гарячих музичних фестивалів? На щастя, вітчизняні фести не дуже поступаються закордонним. До нас приїжджають справжні зірки, а ціни приємно дивують. Редакція 24 Каналу розвідала, куди варто поїхати цього літа, коли і скільки це коштуватиме.

 

 

Почнемо з “Флюгерів Львова”, адже фестиваль стартує вже от-от! Щороку вже протягом 15 років “Флюгери” відкривають сезон фестивалів в Україні. Дійство відбувається у внутрішньому дворику Ратуші, в самому серці старого Львова.

Фестиваль є міжнародним та щороку збільшує свої масштаби. Окрім музики, на відвідувачів чекають літературні акції, гепенінги, медійні проекти, театральні акції. Традицією фестивалю були “Ранкові прокидання” з гуртом “Мертвий Півень”. Однак з 2012 року на зміну культовому рок-гурту прийшли інші виконавці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За роки фестивалю на сцені виступило понад 150 колективів, тобто близько півтисячі митців. Традиційно на фестивалі лунає джаз і етно, однак дійство не має чітких обмежень по жанрах музики. Тож меломани з різними вподобаннями будуть задоволені!

 

Відносно молодий фестиваль у столиці встиг зарекомендувати себе як один із наймасштабніших музичних подій на теренах України.

Організатори називають Atlas Weekend найбільшим музичним фестивалем Східної Європи. Минулого року на 8 сцен виходили 200 учасників. Серед них – The Prodigy, Kasabian, Alex Clare, John Newman, Three Days Grace, Бумбокс, The Hardkiss, Monatik, Brainstorm, Noize MC.

Цього року теж має бути смачно. Серед перших хедлайнерів: The Chemical Brothers, Lost Frequencies, Tom Odell. Не пропусти.

 

Мрієте побачити і почути живий виступ Gorillaz, Massive Attack, Bonobo, Tove Lo, Young Fathers, Little Dragon, Kaleo? Тоді вам сюди! У самому центрі столиці на вас чекає два дні драйву та найякіснішої музики сучасності.

До речі, фестиваль продовжує розширювати свій лайнап. Тож відвідувачів ще чекають сюрпризи. Гостям фестивалю обіцяють фантастичні світло-візуальні технології.

Якщо купувати квиток на один день, то можна встигнути ще купити за 999 грн.

Вже культовий фестиваль під Львовом Zaxid Fest чекає на відвідувачів у серпні. Вам обіцяють круту атмосферу, музику на різні смаки, гарну природу і якісне шоу.

Для гостей фестивалю обіцяють якісне наметове містечко, з освітленням вночі, охороною, душами і смачною кухнею. 24 серпня – у перший (нульовий) день Zaxidfest-2018 – вхід на фестиваль буде безкоштовним. Майте на увазі.

 

6 сцен і понад 100 виконавців із різних країн. 3 дні драйву. Ось головне, що вам треба знати про щорічний фестиваль “Файне місто”. А ще гасло цього фесту: територія вільних людей.

До речі, вже оголошено імена перших учасників. Виступатимуть The Rasmus. Дарк стейдж сколихнуть Adept, To the Rats and Wolves, Infected Rain та інші виконавці! Лайн-ап буде доповнюватися, чекайте сюрпризів.

Відпочинок на березі моря та ще й у стихії справжньої музики? Вам на Koktebel Jazz Festival 2018! Лайн-ап цього фесту не збігається ні з однією іншою подією.

2018-му році Koktebel Jazz Festival пройде вже вшістнадцяте. Традиційно відвідувачам запропонують джаз, але не обмежаться цим. Koktebel Jazz Festival ігнорує всі рамки й обмеження. На фесті свій творчий шлях починали ДахаБраха, Jamala, The Hardkiss.

Для події свої ексклюзивні програми вже презентували знаменитості з 45 країн. Серед них: Erik Truffaz, Stanley Clarke, Gus-Gus, Ніно Катамадзе, De-Phazz, Рішар Гальяно, Акваріум, Kadebostany, The Bad Plus, Submotion Orchestra, Горан Брегович, Bjorn Barge, Ляпіс Трубецькой.

Сучасне мистецтво буде представлене на знаменитому ARTISHOCK. А крім традиційних сцен (Open Stage, Nu Jazz Stage, Special Stage), з’явиться ще одна.

 

Цей вже традиційний фестиваль музики і стріт-арту RespublicaFEST закриває сезон літніх фестів. Мистецькі проекти, освітні панелі, музика на різні смаки. Хіба можна провести літо і зустріти осінь краще? Цього року організатори RespublicaFEST обіцяють змінити свою концепцію, фест стане ще більш концептуальним і різноманітним.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...