facebook

“Є папірці і все…”: Стало відомо, як перша леді Марина Порошенко отримала диплом

Колишні викладачі Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв розійшлися у думках з приводу того, чи отримувала дружина президента Марина Порошенко диплом у цьому закладі, передає Корупція.Інфо

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Марина Порошенко здобула першу вищу освіту в Київському медичному інституті, другу завершила в 2007 році у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв за фахом «мистецтвознавець-експерт», що тепер дозволяє їй очолити Український культурний фонд.

В Академії журналістам розповіли, що Порошенко спочатку навчалася на екстернаті, а згодом у неї вже було заочне навчання.

Колишня викладачка Олександра Шпетна розповіла, що Марину Порошенко на своїх заняттях бачила рідко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Марина Порошенко разом з п’ятьма слухачами прийшла вчитися екстерном. Вони у мене були рівно тричі. Вони на кожен предмет прийшли по разу. Тож, як кажуть, у своїх колекціях вони, напевно, розбираються. А бути експертами-мистецтвознавцями ніхто з них, включно із Мариною Порошенко не може… Я взагалі від неї жодного слова не чула. Користі від цього така сама, якби вони просто купили диплом. Є папірці і все. Тому на що вона здатна, що вона знає – можна тільки здогадуватися», – пригадала Олександра Шпетна.

«Схеми» додали, що Шпетна є єдиною викладачкою, яка згадала Марину Порошенко і яку вдалося розшукати журналістам. Усі інші названі ректором академії, а згодом відділом кадрів – не пригадали такої студентки або не викладали у неї.

Однак ректор навчального закладу Василь Чернець запевнив, що, навпаки, Марина Порошенко не лише «регулярно ходила на лекції», а й «просила додаткові».

Група Марини Порошенко складалася з чотирьох студентів, у той час як нинішніх завідувач кафедри не зміг пояснити, чому була така невелика група. Наприклад, в останньому випуску магістрів на цій кафедрі було 42 студенти.

Крім того завкафедри Віктор Карпов додав, що Марині Порошенко не довелося писати дипломну роботу, оскільки не було такої вимоги у академії до спеціалістів у той рік випуску.

Сама Марина Порошенко уникла запитання про свою студентську відвідуваність: «Я себе відчуваю як на допиті. Я в чомусь винна? Я зараз не відповім на це запитання, вибачайте».

Нагадаємо, що 19 січня Міністр культури України Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду дружину президента України Марину Порошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...