facebook

Вперше в історії: українка відсудила у держави мільйони за бездіяльність

У соціальних мережах розповіли про судовий процес, який є нормальною практикою в усьому цивілізованому світі, але абсолютно безпрецедентною історією в Україні: жінка відсудила 5 мільйонів гривень моральної компенсації за те, що протягом 12 років прокуратура Одеської області відверто не діяла. Ці гроші їй виплатять з бюджету.

Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Дніпропетровської області, пише на своїй сторінці в Facebook адвокат Микола Гольбін.

Зазначимо, що Карташова Катерина Володимирівна виграла цивільна справа проти прокуратури Одеської області та Державної казначейської служби України. Суд присудив на її користь п’ять мільйонів гривень моральної компенсації і майже 75 тис. грн. витрат за рахунок коштів державного бюджету. У листопаді 2005 року її чоловік працевлаштувався через морське агентство Укркрюїнг р. Одеса на судно “Conqueror” на посаду другого помічника капітана.

23 листопада 2005 з телефонних розмов з чоловіком вона дізналася, що він тяжко хворіє і йому надають допомогу, а 16 січня 2006 працівниця зазначеного агентства їй повідомила, що в результаті швартових операцій її чоловік був травмований, втратив ліву ногу, пошкоджена інша нога, а він знаходиться в госпіталі міста Сан-Лоренцо (Аргентина). 19 січня 2006 чоловік помер, а 1 лютого 2006 тіло її чоловіка було доставлено в місто Дніпропетровськ для поховання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Починаючи з 9 лютого 2006 Катерина Карташова неодноразово зверталася в Чорноморську транспортну прокуратуру, відповідачу і Генеральну прокуратуру судів з питань з’ясування обставин загибелі чоловіка, а також причини, хто винен у цьому, проте прокуратура виявляла тривалу бездіяльність, що доведено постановами та ухвалами судів, незаконність їх дій підтверджена висновками медичних установ Внаслідок бездіяльності прокуратури, їй завдано значної моральної та матеріальної шкоди.

1 грудня 2017 Жовтневий районний суд Дніпра відмовив у задоволенні її позову на тій підставі, що жінка не довела свої вимоги належними доказами, однак Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував рішення першої інстанції та задовольнив рекордну суму моральної компенсації. Постанова вже вступило в законну силу, проте може бути оскаржено в касаційному порядку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...