facebook

До 10 мільйонів смартфонів з Android заразила шкідлива програма

Більшість заражених телефонів продані в Китаї, а також в Індії, Індонезії і на Філіппінах.

384887599

До 10 мільйонів смартфонів, що працюють під операційною системою Android, заражені вірусом, який “накручує” лічильник відвідуваності рекламних банерів і переадресує користувача на рекламні сайти, заявляють експерти в області комп’ютерної безпеки. Про це пише ВВС.Russian.

Шкідлива програма також приховано встановлює сторонні додатки і відстежує уподобання власників заражених пристроїв. Більшість заражених телефонів продані в Китаї, а також в Індії, Індонезії і на Філіппінах. Вірус важко виявити і знешкодити. В компанії Google заявили, що давно знають про це сімейство шкідливих програм і вдосконалюють методи їх виявлення.

У новому оновленні системи безпеки для Android, яке вийшло в цьому місяці, усунені понад 100 уразливих моментів операційної системи, йдеться в заяві Google. Читайте також: Пес засновника Android напав на робота для Google Нагадаємо, що раніше в США корпорація Google запустила нову функцію для смартфонів на базі Android . Відтепер вони зможуть працювати як електронні гаманці з допомогою функції Android Pay.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...