facebook

з 1 квітня змінено правила виїзду за кордон з дитиною

З 1 квітня, чинними стануть нові правила для виїзду за кордон з дітьми.

Якщо ви плануєте поїздку в іншу країну зі своїми дітьми, тоді обов’язково дотримуйтесь нових правил, щоб не виникло негараздів на кордоні!

Українські діти тепер зможуть виїжджати за кордон лише за власним паспортом. Такий паспорт відтепер потрібно оформляти батькам з народження дитини.

До 1 квітня 2018 року дітей через кордон ще можна провезти за проїзним документом або за записом в закордонному паспорті батьків, якщо не закінчився термін їх дії.

Ось тільки оформлення окремих закордонних паспортів для дітей для багатьох батьків вже не новина, адже проїзні документи не видаються, як 3 роки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Важливим є й те, що згідно із законодавством України, при перетині кордону дітьми до 16 років, їх повинні супроводжувати батьки або опікуни. В інших випадках, у дітей має бути нотаріально завірений дозвіл від обох батьків із зазначенням мети та країни поїздки, терміну, а також особи, яка супроводжує.

А ось для тих, хто хоче оформити дитячий біометричний закордонний паспорт, потрібно подати документи в будь-яке відділення міграційної служби або паспортний сервіс.

Список необхідних документів для закордонного паспорта для дитини:

– заява;

– оригінал свідоцтва про народження для дітей до 14 років, або внутрішній паспорт – для дітей від 14 років;

– ідентифікаційний код (ІПН) + копії (якщо він є у дитини);

– паспорти батьків;

– квитанція про оплату послуги оформлення документа.

Залежно від сервісної служби, не термінове оформлення закордонного паспорта для дитини обійдеться від 557 до 957 грн., А термінове – від 810 до 1200 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...