facebook

Ми це терпіти не будемо: Польща відгородиться від України парканом

Польща восени 2018 року розпочне будувати паркан на кордоні з Україною і Білоруссю, щоб попередити міграцію диких кабанів і розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС). Про це заявив міністр землеробства Польщі Кшиштоф Юргель, передає “Польське радіо”.

“Ми вважаємо, що будівництво паркану проти кабанів вздовж східного кордону Польщі має розпочатися у вересні”, – заявив Юргель на прес-конференції за підсумками зустрічі з єврокомісаром з питань здоров’я та безпеки харчових продуктів Вітянісом Андрюкайтісом, яка була присвячена питанням боротьби з вірусом африканської чуми свиней в ЄС.

Вартість будівництва оцінюється в приблизно 71 млн євро. Паркан буде представляти собою сітку заввишки до 2 метрів, яка буде закріплена на глибині приблизно півметра. Паркан побудують вздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю (приблизно 1 000 км). Будівництво можуть завершити протягом 3-4 років.

Як раніше передавав портал “Знай.ua”, Польща збирається побудувати захисне огородження вздовж кордону з Калінінградською областю Росії.

Міністерство сільського господарства Польщі таким чином хоче запобігти міграції диких кабанів, які все активніше заражаються африканською чумою.
Перешкода буде побудована з оцинкованої сітки заввишки в два метри. Її довжина становить 1173 кілометри. З розрахунків випливає, що 1 кілометр забору буде коштувати понад 109 тисяч злотих (близько 32 тисяч доларів).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Польщі вважають, що кількість кабанів має бути обмежена, з одного боку, відстрілом, а з іншого, будівництвом огорожі на кордоні з Калінінградською областю.

Нагадаємо, у Польщі все далі заходять у маразмі з “антибандерівським законом”. Так, тепер поляки почали офіційно перевіряти ставлення українців до Бандери.

Відтепер громадян України, які хочуть отримати дозвіл на проживання в Польщі, питають про їхнє ставлення до УПА та до лідера ОУН Степана Бандери.

Якщо заявник сумнівається або недостатньо чітко висловлюється з цих питань, то заявки на документи відхиляються. Цю інформацію підтвердила лідер організації “Євромайдан Варшава” Наталя Панченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...