facebook

Особистий автомобіль до 2025 року стане не вигідний

У Хельсінкі до 2025 року впровадять інноваційну мережу шатлів, які можна буде викликати через мобільний додаток. Особисті автомобілі стануть непотрібні.

1f8a3u-960

У столиці Фінляндії збираються впровадити революційну мережу пасажирського транспорту – невеликі автобуси, шатли, які замінять громадянам особисті автомобілі. Останні заборонять ніхто не збирається. На думку авторів нового проекту, користуватися ними стане не вигідно.

Будь-яка людина, яка захоче добратися, наприклад, до магазину або місця своєї роботи, за допомогою мобільного додатку зможе викликати невеличкий автобус. Такі машини працюватимуть на електротязі, а можливо навіть без водія – на автопілоті. Усе це повинно поліпшити екологічну ситуацію і підвищити безпеку руху.

Більше того, той час, який людина раніше витрачала на керування автомобілем, вона зможе пустити на інші цілі: читання книжки, послухання музику або просто відпочинок із закритими очима.

Розумні шатли за викликом можуть вийти на вулиці Хельсінкі вже в 2025 році. Не виключено, що фінський приклад новаторської транспортної системи по перевезенню пасажирів, найде застосування й в інших столицях Европи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1fe6d3cda0f161cef0baa320be0b41ba

джерело https://www.autocentre.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...