facebook

“Не можуть більше називати себе монахами”: Папа Римський Франциск позбавив чину дев’ятьох монахів з Тернопільщини

Папа Римський прийняв рішення про вилучення з монашого стану отця Планчака та інших восьми монахів з Тернопільщини.

Про це IA ZIK повідомили у департаменті інформації УГКЦ.

Святіший отець Франциск затвердив декрети архиєпископа Василія (Семенюка) про позбавлення монашого стану дев’яти монахів.

Йдеться про ієромонаха Антонія-Григорія (Романа Планчака), ієромонаха Андрія (Миколу Костевського), Андрія (Миколу Костевського), брата Макарія (Миколу Кошарського), брата Йоана (Михайла Ратича), брата Вартоломея (Андрія Зубрицького), брата Якова (Дмитра Сасіна), брата Пантелеймона (Івана Василика), брата Мар’яна (Муховського), брата Миколу (Хахулу).

Всі вони є колишніми членами монастиря Святого Теодора Студита в селі Колодіївка Тернопільської області, де проводили обряди екзoрцизму без спеціального дозволу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В УГКЦ зазначають, що ці монахи підтримували поширення «об’явлення» про те, що одна із сестер начебто чула голос Бога Отця, Бога Сина, Бога Духа Святого, Пресвятої Богородиці та окремих святих. Деякі «послання» записував о. Антоній Григорій Планчак. Священик підтверджував їх вірогідність і походження від Бога, не маючи на це повноважень, заявили у Синоді УГКЦ.

Після цього відбулася реорганізація монастиря у Колодіївці. Частина монахів не прийняла зауважень церковної влади і відмовилася її слухати. Вони поселилися у селі Посіч Івано-Франківської області.

Як наголошують в УГКЦ, рішення святішого отця про позбавлення монашого сану є остаточним і не може бути оскаржене.

Згідно із затвердженими декретами, позбавлені монашого стану не мають права носити монаший одяг, втрачають усі права і позбавляються усіх обов’язків, які випливають зі складання монаших обітів, та не можуть більше називати себе монахами.

Крім того, згідно із нормами церковного права, отець Планчак і отець Костевський не мають права священнодіяти.

«Вони не можуть служити літургії, уділяти святі таїнства та здійснювати інші богослужіння у храмі чи поза ним, в тому числі звершувати будь-які прилюдні моління за хворих, екзoрцизми чи подібні практики», – сказано у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...