facebook

Глава служби безпеки Facebook покидає компанію через російську пропаганду

Начальник служби безпеки Facebook Алекс Стамос має намір звільнитися у серпні 2018 року. Причиною його звільнення є постійні суперечки з іншими керівниками компанії щодо того, яку роль соцмережа зіграла у поширенні російської пропаганди та як тепер боротися із дезінформацією.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на слова працівників Facebook.Як зазначається, Стамос заговорив про свою відставку ще у грудні 2017 року, але керівництво Facebook попросило його залишитися хоча б до серпня 2018-го, щоб контролювати передачу повноважень, а також уникнути шкоди для репутації компанії. Нещодавно Стамос пояснив, що його обов’язки в компанії змінилися, проте не підтвердив вірогідність тверджень про його намір звільнитися.

У Facebook цю інформацію не коментують. Стамос виступав за розкриття дій Росії у Facebook, що не подобалось засновнику інтернет-гіганта Марку Цукербергу та іншим топ-менеджерам, зауважує видання. У вересні минулого року глава служби безпеки Facebook заявив, що у період американських виборів 2016 року фейкові російські акаунти, які були пов’язані між собою, купували та розповсюджували у соцмережі рекламу політичного характеру, витративши на це 100 тисяч доларів. Згодом компанія передала близько 3 тисяч зразків цих рекламних оголошень у Конгрес США, де ведеться розслідування щодо спроб Росії вплинути на американські вибори у 2016 році.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...