facebook

Таке в голову не лізе! В Україні заборонять корів і свиней: хто постраждає від нового «покращення» Ради

В Україні можуть заборонити продавати на ринку домашнє м’ясо навіть в невеликих об’ємах

Так, Верховна Рада України може прийняти в першому читанні законопроект №7489, згідно з яким з 1 січня 2020 року в Україні може бути введена заборона на забій худоби на несертифікованих бойнях.

Це м’ясо зможуть використовувати тільки для власних потреб, а продаж його буде суворо заборонено.

Зараз же до домашніх господарствам нема застосовують настільки суворі обмежувальні заходи.

Аж до 2025 року закон «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» дозволяє їм реалізовувати без обмежень м’ясо копитних тварин, забитих в кількості до 3-х голів в день. А з 2025 року продавати такий продукт можна було б на ринках, розташованих в радіусі 50 км від місць забою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але все це може скасувати новий законопроект. А невеликим домашнім господарствам залишиться два варіанти: везти тварина на сертифіковану бійню або використовувати м’ясо для власних потреб.

Винятком ж стануть домашня птиця, кролики і нутрії. Їх можна буде забивати в домашніх умовах у кількості не більше 10 голів у день.

Нагадаємо, українці зможуть жахатися новими цінами в режимі онлайн. Так, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України презентувало спеціальний ресурс для відстеження динаміки цін.

Тепер українці зможуть в кілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти харчування.

Крім того, за допомогою інфляційного калькулятора можна дізнатися, як змінювалися ціни за якийсь певний проміжок часу. Ознайомитися можна як з ціною на певний товар, так і на страви цілком.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...