facebook

“Політичні погляди у них різні, проте…”: Що пов’язує комбата Андрія Білецького і міністра МВС Арсена Авакова

Андрій Білецький відносно нова фігура в українській політиці. Вперше широкий загал дізнався про нього під час подій буремного березня 2014 року, коли разом з активістами він брав участь у сутичках з проросійськими силами. Тієї ж весни Андрій командував загоном «Чорний корпус» у зоні АТО, повідомляє редакція Корупція.Інфо.

Однак, подібною діяльністю Білецький почав займатися ще у юності – він був активістом декількох націоналістичних організацій у рідному Харкові, зокрема керував харківським осередком «Патріот України». Сьогодні ж він народний депутат та очільник політичної партії «Національний Корпус», а також (до депутатства) був комбатом полку особливого призначення «Азов».

Політичні опоненти і критики, говорячи про Білецького, люблять називати його «псом Авакова» наче натякаючи на «особливі» зв’язки між чоловіками.

Та чи правда це? Насправді, Андрій з Арсеном дійсно знайомі давно: вони обоє харків’яни, і в період свого губернаторства Аваков спільно з громадською організацією, на чолі якої стояв Білецький, проводили спільні акції.

Зв’язок між ними не втратився і це абсолютно логічно. Арсен Аваков очолює МВС, а полк «Азов» підпорядковується цій структурі. Однак, говорити, що Андрій його «пес» – безглуздо. Білецький вважає міністра одним з найадекватніших політиків, які пов’язані з діяльністю вояків-добровольців АТО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В одному з інтерв’ю нардеп зізнався, що політичні погляди з Аваковим в них різні, а отже вони точно не можуть бути соратниками. Але якщо у них буде спільна мета – питання про об’єднання вирішиться позитивно.

До речі, у 2011 році Андрій загримів за грати у справі «Оборонців Римарської». Це ув’язнення було справою суто політичною.

Білецький сповідує націоналістичну ідею, підтримує ідею геополітичного проекту «Інтермаріум».

За свою активну участь у проведені антитерористичної операції Білецького нагороджено орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою президента з нагоди 25-річчя незалежності.

Щодо особистого. З 2003 року Андрій офіційно перебуває у шлюбі з Юлією Брусенко, у пари підростає син Олександр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...