facebook

Більше не мають права вимагати цю довідку: українців попередили про зміни

З’явилися подробиці змін правила вступу дітей в дитячий садок і школу.

Так, вчора, 13 березня було скасовано обов’язкову наявність медичної карти для вступу, передає Корупція.Інфо

Як заявили в Міністерстві охорони здоров’я, е форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати.

Повідомляється, що зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. А всі медичні дані про дитину повинні зберігатися у лікаря, з яким батьки підписали відповідний договір.

“Порядок огляду дітей в навчальних закладах також зміниться. Планується приведення складу скринінгів для дітей до науково обґрунтованого рівня і традиційного для цивілізованих країн обсягу і відкриття можливостей проводити огляд сімейним лікарем або педіатром із залученням фахівців при реальній необхідності”, – заявили у відомстві.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я готує українцям чергове нововведення в рамках медреформи. Так, у травні 2018 року в Україні повинна з’явиться послуга «електронний рецепт». Пілотний запуск послуги пройде в п’яти областях України.

Раніше Міністерство охорони здоров’я України повідомило, як будуть оплачуватися пологи після проведення медреформи. Майбутня Нацслужби здоров’я буде компенсувати витрати пологових будинків за єдиними тарифами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, медична реформа в Україні, схоже, принесе більше жертв, ніж врятує людей через брак коштів.

Через масові скорочення персоналу амбулаторій та ліквідації стаціонарних пунктів невідкладної допомоги, а також через відсутність в регіональних аптеках так званих “соціальних ліків” на території від Ужгорода до Маріуполя померли понад тисяча осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...