facebook

Екс-радник міністра внутрішніх справ пред’явив Луценку і його сім’ї серйозне звинувачення

Одна з категорій людей, які ховають гроші наших казнокрадіїв – це «посіпаки», «пособники», чи помічники народних депутатів. Наприклад, у Юрія Луценка є «посіпака» – такий собі Максим Стопченко. Він багаторічний і многосозивний помічник нардепів Юрія та Ірини Луценко.

Про це сьогодні вночі розповів в Фейсбуці відомий публіцист, колишній прес-секретар СБУ, екс-радник міністра внутрішніх справ, головний редактор сайту ОРД Станіслав Речинський.

Його тато – Іван Петрович Стопченко був протягом 5 і 6 скликань ВР помічником нардепа від БЮТ Ковзеля Миколи Олеговича. Ковзель – персона маловідома, але дуже впливова. Кухар за першою освітою, але почав свою кар’єру з посади заступника директора військторгу Прикарпатського військового округу, потім займався постачанням Львівської залізниці, а потім став головою правління ЗАТ «Інтертранс».

«Інтертранс» колись був частиною комерційного управління «Укрзалізниці», але при Георгії Кирпі був «реорганізований» в ЗАТ і фактично виведений в офшори. Ковзель був правою рукою Кирпи. У 2004-му за наказом міністра Кирпи «Інтертранс» був реорганізований в закрите акціонерне товариство, власником 75% акцій якого виявився кіпрський офшор Zukk Trading Limited.

«Інтертранс» – один з лідерів в сфері перевезень залізничним транспортом, що входить колись в п’ятірку найбільших міжнародних автоперевізників країни, поплив з держвласності назавжди. Кінцевим власником компанії став Ковзель.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До речі, в системі «Інтертрансу» є і об’єкти готельного і ресторанного бізнесу, а також своє модельне агентство.

Загалом, людина вельми серйозна, яка зберігає свій вплив на «Укрзалізницю» і сьогодні.

На популярному ресурсі «Посіпаки» чомусь не вказано, що Іван Стопченко був помічником не тільки у Ковзеля, а й у Юрія Луценка. А потім, мабуть, у зв’язку з виходом на пенсію або у «тінь» передав опіку над сімейством Луценків своєму синові Максиму.

Чому Іван Стопченко не був зазначений в якості помічника нардепа Юрія Луценка? Можливо тому, що як раз в цей час був оголошений в розшук разом з сином в Російській Федерації у зв’язку з однією аферою з продажем зерна. Чому зерна? Тому що сестра Івана Стопченко володіла хлібозаводом в Сумській області, який і засвітився в цій афері. Зараз, втім, Стопченко з розшуку в Росії давно зняті.

Отже, Максим Іванович Стопченко. Починав як помічник нардепа від БЮТ Олени Шустік, потім став помічником нардепа Ірини Луценко, потім нардепа Юрія Луценка, потім, коли Луценко став генпрокурором – став знову помічником Ірини Луценко.

У Максима Стопченко є дружина – Ірина Євгенівна Костюк-Федорук. Точніше, Костюк-Федорук вона було до 2014 року, коли поміняла прізвище на чоловікове – Стопченко. Це дозволило Максиму Стопченко при заповненні декларації за 2016 рік не подати в неї фірми, записані на дружину як Костюк-Федорук, що вже само по собі є злочином. Батько Ірини Стопченко – нині проректор Сімферопольського університету по господарській роботі. Цікаво, що до 2014 року він був в цьому ж університеті дрібної сошкою, а потім раптом якось «поперло».

Але куди цікавіше те, що і Максим Стопченко і його дружина щомісяця спокійно їздять в окупований Крим і в Росію. При цьому Максим Стопченко апарат ВР до відома про це не ставить, хоча зобов’язаний. Ще дивніше те, що ФСБ досі не зацікавилося таким цінним кадром як багаторічний помічник нинішнього генпрокурора України та безперешкодно дозволяє йому як заїжджати на територію Криму і РФ, так і виїжджати з неї. Тим більше, що посаду Максима Стопченко може легко «пробити» будь-прикордонник. Або ж ФСБ давно зацікавилася і все прекрасно розуміє. І використовує.

До речі, забавно, що новий 2015 рік подружжя Стопченко зустрічала в Криму, в ялтинській квартирі Юрія Луценка в елітному комплексі «Омега». Дружина Стопченко навіть написала в «Однокласниках» про те, наскільки прекрасним був минулий 2014 рік. Для кого як, для кого як.

Чи обізнаний Юрій Луценко про кримські і російські вояжі колишнього свого помічника, а зараз помічника своєї дружини? А як ви думаєте, з огляду на, те, що в Криму він живе в квартирі, яка до сих пір належить сімейству Луценко, але числиться на колишній бухгалтерці Ірини Луценко – Світлані Риженко? Виставлялася недавно на продаж за мільйон доларів, але не знаю, чи купив її хтось. Чи не здається Юрію Віталійовичу, що ці поїздки наводять на думки не тільки про корупцію, а й про популярну зараз статті про зраду Батьківщині? І не тільки щодо Стопченко, але і по відношенню до його прямого начальства.

До речі, це та сама квартира, про яку розповідав екс-нардеп Шепелєв. А розповідав він про те, що, будучи міністром внутрішніх справ, Юрій Луценко продав йому ним же на нього заведену кримінальну справу. А потім попросив на ці ж гроші прикупити йому квартиру в Ялті на вигідних умовах. Дивовижне, до речі, жлобство і повна відсутність совісті.

Втім, Луценки аж ніяк не підприємці, а саме жлоби. Як тільки Юрію Віталійовичу вдавалося вигідно продати кримінальну справу або посаду в МВС, а потім і в ГПУ – сім’я відразу ж вкладала гроші в якусь нерухомість, бажано в центрі Києва або в курортних місцях України.

Пам’ятайте скандал з цілим будинком на вулиці Еспланадній, який сім’я Луценко переписала на колишню бухгалтерку Ірини Луценко Світлану Риженко і яку потім, щоб «відмазати» Луценко викупив нардеп Гліб Загорій? Скільки ще таких об’єктів нерухомості, куди вкладала накрадене заповзятлива сімейка? Хто знає. З огляду на те, що з реєстрами можливі найрізноманітніші махінації. Наприклад, така як з квартирами на вулиці Старонаводницькій, які числяться на Олександрі Віталійовича Зайці – заступника екс-губернатора Київської області. Але про це – трохи пізніше.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...