facebook

16 буденних речей, які під забороною в різних країнах світу

Уявіть собі, але те, що нам здається звичними і повсякденними речами, якими ми постійно користуємося в побуті, в деяких країнах може знаходитися під забороною або з істотними обмеженнями.

1. Дитячі ходунки

Дитячі ходунки заборонені в Канаді з 2004 року, тобто немовлята можуть тільки повзати, поки не навчаться ходити самостійно. Якщо вас зловлять з дитиною в ходунках (або ви їх продаєте), вас запросто можуть оштрафувати.

2. Занадто багато кетчупу, майонезу та оцту

У Франції ці три приправи обмежені в державних школах. Це правило введено для того, щоб поліпшити якість харчування учнів. У ньому говориться, що «всi соуси (майонез, кетчуп і оцтова заправка) не повинні перебувати у вільному доступі, а подаватися відповідно до страви».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. День Святого Валентина

Громадянам Пакистану, Індонезії і Саудівській Аравії заборонено відзначати це свято. Причому Пакистан ввів заборону в 2017 році, оскільки це не мусульманська традиція, а саме свято робить акцент на кохання, яке не спрямоване до Бога.

4. Ожиріння

Для японців у віці від 40 до 74 років існує закон, який зобов’язує компанію, в якій вони працюють, вимірювати їх талію. Якщо талія більше, ніж встановлені урядом межі, співробітникам видається «дієтичне керівництво», а компанія може бути оштрафована.

5. Довге волосся і хвіст

В Ірані чоловіки не мають права носити довге волосся і, тим більше, збирати їх у хвіст.

6. Реінкapнація

Буддійські монахи в Тибеті можуть бути реінкapнували тільки з дозволу китайського уряду. Закон був прийнятий в 2007 році, і, погодьтеся, його досить складно виконати. Китайці вважають, що єдина причина введення закону – це спроба підірвати занадто високий авторитет Далай-лами серед населення.

7. Жуйки

У Сінгапур не можна імпортувати жувальну гумку. Виняток робиться для жуйок, які необхідні за медичними показаннями. Поставтеся до цього максимально серйозно: вас можуть оштрафувати і навіть посадити до в’язниці.

8. Золота рибка

Ви можете завести золоту рибку в Римі, але ось помістити її в круглому акваріумі-чаші вже не можна. Це вважається жорстоким ставленням до тварини, так як чаша обмежує приплив кисню і може привести до сліпоти. Підпункт закону також забороняє людям віддавати золоту рибку або будь-яку іншу тварину в якості призу.

9. Вигул собак

І це не єдине римське правило щодо тварин. Вигул вашої собаки є обов’язковою вимогою місцевого законодавства. Якщо ви цього не робите, чекайте штрафу.

10. Порожній бак

У Німеччині не можна зупиняти машину на автобані, тому спорожнілий бак – це величезний ризик. Ходити пішки по автобану теж не можна, інакше, як ви самі розумієте, вас оштрафують за створення небезпечної ситуації для інших водіїв.

11. Шоколадні яйця

У США яйця Kinder Surprise заборонені. У шоколадному яйці всередині захована маленька іграшка, і ось вона і вважається небезпечною для дітей. Люди, які намагалися завезти Кіндера з Канади, були затримані разом з яйцями як на сухопутному кордоні, так і в аеропортах.

12. Високі підбори

З 2009 року людям в Греції заборонено носити підбори при відвідуванні історичних місць. Шпильки надають занадто сильний тиск на поверхню і можуть пошкодити архітектурні об’єкти.

13. Пенні

У Канаді не дозволено використовувати більше 25 пенні за одну транзакцію. Закон про поетапне вилучення монети з обігу вступив в силу в 2013 році.

14. Спів під фанеру

У 2005 президент Туркменістану заборонив пісні під фанеру, щоб зберігати, підтримувати і розвивати «справжню культуру». Під заборону потрапили також опера і балет, оскільки президент заявив, що вони чужі громадянам його країни.

15. Меми

В Австралії незаконно створювати і поширювати меми. Про це свідчить розділ 132A частини 2 «Закону про авторське право»: навмисне копіювання та розповсюдження об’єкта авторських прав завдає його власнику збитків, а значить строго заборонено.

16. Сині джинси

У Північній Кореї громадянам не дозволяється носити сині джинси. Чорні джинси поки носити все ще можна. Виявляється, синій колір асоціюється зі Сполученими Штатами, а ось цього керівники країни дозволити північнокорейцям ніяк не можуть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...