facebook

Любитель дорогих годинників і величезних палаців: Вся правда про патріарха Московського і всієї Русі Кирила

Церковний діяч або успішний бізнесмен. Редакція Корупція.Інфо розбиралася в житті і діяльності патріарха Московського і всієї Русі Володимира Гундяєва.

Майбутній Патріарх Московський Володимир Гундяєв народився в 1946 році в Ленінграді. Про родину відомо небагато, його мати була вчителем, а батько – священиком. Дід теж займався церковною діяльністю, за що кілька разів відправлявся у заслання. Старший брат був настоятелем в одному з соборів Петербурга, а молодша сестра була директором православної гімназії.

Хлопчик закінчив 8 класів школи, після чого вступив до духовної семінарії, а потім академії. Уже в 1969 році Володимира стрижуть в ченці і дають хлопцю нове ім’я – Кирило. У 1971 році він домагається сану архімандрита. Чоловік виявився чи не найбільш успішним церковним діячем, пройшовши за 20 років шлях від архімандрита до митрополита. Патріархом Московським і всієї Русі він стає в 2009 році, набравши 75% голосів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але діяльність слуги Божого стала причиною багатьох скандалів. Брудний слід тягнеться за ним ще з 90-х, коли була опублікована стаття про інтереси митрополита в алкогольній та тютюновій продукції. Журналіст Московського комсомольця Бичков провів власне розслідування і звинуватив Кирила в використанні податкових пільг на імпорт такої продукції. Виявилося, що РПЦ, і компанії близькі до неї були звільнені від сплати митних зборів. За словами Бичкова через церковні склади пройшло тільки сигарет більш ніж на 50 мільйонів доларів.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків виявився і засновником банку «Пересвет» та інших структур. Пов’язували Кирила і з нафтовим бізнесом, який також звільнили від мита.

У 2004 році в світ вийшла монографія Миколи Мітрохіна, в якій науковий співробітник Центру досліджень тіньової економіки підрахував активи митрополита Кирила. Виявилося, що у раба Божого накопичилося активів на суму понад 1,5 мільярда доларів. Журналісти виконали аналогічну процедуру через два роки і результат шокував. Кирило мав активами вже 4 мільярди доларів.

Популярне видання Нью-Йорк Таймс опублікувало своє розслідування, в якому виявило, що Кирило купив собі пентхаус в Москві з видом на храм Христа Спасителя. Дані про цю покупку зберігаються в кадастровому реєстрі.

Любить Патріарх і дорогі аксесуари. Неодноразово виникали скандали, коли на руці у Кирила помічали годинник від відомих брендів. Так, наприклад, годинник Breguet, який часто миготів на церковному діячеві коштує понад 30 тисяч євро.

Не можна забувати і палаци патріарха. Колись він жив у палаці в Передєлкіно, побудованому спеціально для Кирила. Заради зведення будівлі навіть довелося знести кілька будинків. Але патріарх відмовився там жити, наказавши обробити палац в Даниловому монастирі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...