facebook

Холодно буде до травня, – синоптик повідомив погоду на весну

Народний синоптик із Каменя-Каширського Володимир Деркач каже, що весна 2018 року буде холодною аж до травня.

Володимир Деркач визначає погоду за тим же методом, яким колись користувався журналіст і письменник Володимир Лис: спостерігаючи за природою з 25 грудня до 7 січня (від католицького Різдва до православного).

Кожен день у зазначеному періоді відповідає за один із місяців року й підказує, якої погоди чекати. Свого часу прогнози Лиса користувалися велико популярністю: вважалося, що вони напрочуд правдиві.

Отож, прогноз Володимира Деркача такий:

Березень

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Середина декади виявиться прохолодною, лише наприкінці цього відрізка трохи потепліє.

Друга десятиденка дещо холодніша від першої. У цей час зима боротиметься з весною: вночі — ​”мінус” майже постійно, вдень — ​вище нуля, опади несильні. Третя декада березня не принесе бажаного тепла, а в останні 5 днів добряче похолодає і варто чекати середнього рівня опадів.

Квітень

На початку місяця знову ж таки дощитиме, температура повітря буде невисокою, лише десь наприкінці декади, приблизно на Великдень, трохи потепліє (1–3 дні). Друга десятиденка теж не принесе багато тепла, сильні опади на початку (1–2 дні), далі — ​менше, і температура підніметься. Третя декада ледь не із самого початку принесе теплі дні з маленьким дощиком або й без нього, а от наприкінці квітня злегка похолодає.

Травень

Перші дні травня ще будуть досить прохолодні, але потроху температура підніматиметься, опадів мало. А вже друга декада — ​набагато тепліша, іноді — ​просто літо. Остання десятиденка також не розчарує: буде тепло, лише трохи зіпсують картину невеликі короткочасні дощі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...