facebook

Люблю жорсткіше: Янукович попросив, щоб його покарали!

Біглий екс-президент України Віктор Янукович поскаржився, що його не допускають до участі в судовому процесі про держзраду. Про це він заявив у п’ятницю під час прес-конференції у Москві.

“Уже більше року в мене немає можливості брати участь у судовому процесі, де розглядається моя справа. Я назбирав багато матеріалів, і всі їх регулярно передаю своїм адвокатам. Але я беру участь у судовому процесі тільки через засоби масової інформації. Іншої можливості в мене немає, всіх прав мене позбавили”, – сказав він.

Екс-президент також заявив, що найближчим часом має намір звернутися до держав-гарантів з ЄС, які підписали Угоду про врегулювання кризи в Україні 21 лютого 2014 року, і до США і Росії щодо пошуку шляхів припинення війни на Донбасі.

Водночас він так і не відповів на запитання, чи планує повертатися в Україну і коли, зазначивши лише, що для нього головне “зупинити війну на Донбасі і встановити переговори між різними частинами України”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прес-конференція Януковича була запланована на 10:00 (за київським часом), однак розпочалася з 35-хвилинним запізненням. У ній взяли також участь адвокати Януковича Віктор Сердюк та Ігор Федоренко.

Прес-конференцію розпочали з демонстрації фільму-розслідування про події на Майдані в лютому 2014 року, підготовленого начебто італійськими журналістами.

Свою вступну заяву для ЗМІ Янукович зачитав з попередньо підготовленого листка.

Як раніше повідомлялося, Янукович залишився незадоволений рішенням суду, згідно з яким було дозволено проведення заочного досудового розслідування проти нього, і звинуватив українську владу в перешкоджанні допуску його адвокатів до суду.

Попередню прес-конференцію Янукович провів у Ростові-на-Дону після допиту у справі Майдану 28 листопада 2016 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...