facebook

Які результати візиту держсекретаря США до України

Сьогодні до України завітав держсекретар США Джон Керрі. Напередодні Варшавського саміту НАТО він здійснює турне пострадянськими країнами, які конфліктують з Росією. Зустрівся він і з Президентом, і головою ВРУ. А також оголосив про чергову фінансову допомогу Україні.

epaselect epa04604539 Ukrainian President Petro Poroshenko (R) shakes hands with US Secretary of State John Kerry (L), as they face the media to make a statement following their meeting in Kiev, Ukraine, 05 February 2015. Kerry visits Kiev amid worries that the fighting in eastern Ukraine will escalate further. Kerry was to meet Ukrainian President Petro Poroshenko, Prime Minister Arseniy Yatsenyuk, Foreign Minister Pavlo Klimkin and members of Ukraine's parliament, the US Embassy in Kiev said. German Chancellor Angela Merkel and French President Francois Hollande are joining Kerry later on 05 February as they mount a diplomatic offensive with fighting escalating in eastern Ukraine.  EPA/ROMAN PILIPEY

Прилетів Джон Керрі до України з Тбілісі. В аеропорту його зустрів посол США в Україні Джеффрі Пайетт. Кортеж одразу вирушає до Адміністрації Президента України.

На Банковій главу американської дипломатії вже чекає Петро Порошенко. Їхні перемовини тривали більше двох годин, до преси виходять з годинним запізненням. У гарному настрої Керрі починає промову словами любові до Києва. Далі переходить на серйозний тон — обговорили з Порошенком і впровадження реформ в Україні, і нещодавні поправки до Конституції. І найприємніша для Києва новина — про фінансову допомогу.

Сьогодні я повідомив Президента Порошенка, що наша країна надасть Україні грошову допомогу у розмірі 23 мільйонів доларів гуманітарної допомоги. Все це аби допомогти тисячам людей, яких зачепив цей конфлікт на Сході України,
— оголосив держсекретар США Джон Керрі.

Тема Донбасу на цій зустрічі передує переговорам у Варшаві завтра. Кожний учасник Мінських домовленостей має імплементувати угоду і чітко дотримуватись усіх пунктів документу. Про можливі вибори на Донбасі політики не сказали ані слова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У країні очікують, що за результатами саміту НАТО ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення Росії імплементації мінських угод та початку деокупації Криму», — розповів Президент України Петро Порошенко.

«Робота ще не зроблена», — додає Керрі.

Все ще попереду. Але визнає: реформи в Україні таки проводяться: чого вартує патрульна поліція, очищення влади і створення антикорупційних структур.

Наступна зупинка Джона Керрі – Верховна Рада. Там очільник американської дипломатії зустрівся з прем’єр-міністром та спікером Парламенту. Говорили недовго, бо за кілька годин – виліт у Польщу.

Джон Керрі завершив розмову з українською пресою словами Stay Strong- будьте сильними. Це мабуть головний меседж американського дипломата для усіх українців.

джерело http://glavcom.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...