facebook

Анджей Дуда звинувaтив українців у гeнoцидi польського народу

Президент Польщі Анджей Дуда звинувaтив українців у знищeнні в 1944 році польського села біля Львова, однак разом з тим підкреслив, що поляки прагнуть хороших взаємин із українцями, але майбутнє треба “будувати на основі істини, а не брехні чи запереченні”.

Відповідне звернення польського президента зачитав державний секретар його канцелярії Адам Квятковський, передає Niezalezna.pl.

Так, відповідно до тексту цього документу Дуда звинувaтив українських “вояків”, “поліцейських” та “націоналістів” у гeнoцидi проти поляків у селі Гута Пеняцька в 1944 році.

Злочин гeнoциду, який вчинявся тут українськими солдатами та поліцейськими на службі гітлерівського Третього Рейху, а також українськими націоналістами, призвів до знищeння близько тисячі людей – польських жителів Гути Пеняцької, євреїв і біженців з інших міст Волині та Поділля, яких вони переховували,– наголосив польський лідер.

За його словами, “невинна cмeрть, заподіяна лише тому, що вони були поляками, лякає величезною жoрcтoкіcтю”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того Дуда зауважив, що обов’язок сучасних поляків – “не забувати про злочини у Гуті Пеняцькій”, “пам’ятати та робити висновки”.

Водночас політик заявив, що поляки прагнуть хороших взаємин із українцями, але майбутнє треба “будувати на основі істини, а не брехні чи запереченні”.

“Наші нації потребують одна одну, щоб обидві наші країни були сильними та безпечними. Тому нам також потрібною є пам’ять і правда про те, що сталося тут 28 лютого 1944 року. Щоб нічого подібного не відбувалося знову, і щоб наші взаємини ґрунтувались на міцному фундаменті та взаємній довірі», – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...