facebook

“У жодній країні світу такого не було”: Геращенко публічно звинуватила уряд Гройсмана

Сьогодні під час IV Балтійсько-Чорноморського форуму перша заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко звинуватила уряд Гройсмана та Яценюка, передає Корупція.Інфо

Жінка заявила про те, що життя в Україні залишається на тому самому рівні, як до Революції гідності, тому що вся діяльність Верховної Раді – профонація.

– Немає ключового – немає експертизи законів і законопроектів, які приходять до Верховної Ради України. Ми приймаємо закони, які не пройшли експертизу уряду на відповідність європейському праву. Найкраще процес експертизи був організований до 2010 року, коли відповідна структура, в яку входили десятки прекрасних фахівців, працювала в Міністерстві юстиції. Янукович її розігнав і, на жаль, ні уряд Яценюка, ні уряд Гройсмана цю експертизу не створили. Поки ми будемо приймати недосконалі закони без експертизи, все це буде профанацією, бо нам доведеться ці закони переписувати.

На сьогоднішній день урядом підписано тільки 30% від необхідних законів для імплементації угоди про Асоціацію з ЄС. За словами Геращенко, що навіть ці законопроекти фіктивні, і їх доведеться переписувати знову, тому що ці норми не перевірені експертами з європейського права.

– Більше 80% тих законів, які повинен прийняти парламент для імплементації угоди, подаються не від уряду. У жодній країні світу такого не було, щоб євроінтеграційні закони подавалися від депутатів, а не від уряду. А у нас 85% цих законів пишуть депутати, і навіть не депутати, а громадські об'єднання, неурядовий сектор, і у мене іноді складається враження, що вони спеціально пишуться так, щоб отримувати гранти, – сказала Геращенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...