facebook

ЕКОНОМІЧНІ РЕАЛІЇ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ВИСОКУ ЦІНУ НА ГАЗ, – ГОНЧАР

Поточні тарифи не є справедливими з точки зору пересічного споживача, але економічні реалії такі, що ціна на газ має бути високою

Про це у програмі “Про політику” з Сергієм Руденком  експерт з питань енергетики Михайло Гончар.

1427121240_1

“Не повинно бути двох цін на газ – ціна внутрішнього видобутку і ціна на імпортований газ. Не важливо, що собівартість газу внутрішнього видобутку низька порівняно з імпортованим газом”, – заявив Гончар.

За його словами, якщо спостерігається при цьому явище надприбутку, тоді обов’язок уряду, парламенту та незалежного регулятора забезпечити механізм, як цей надприбуток має бути розподілений, що має піти на реінвестування газовидобутку, що має піти на податок.

“Такий підхід допоміг би регенерувати надприбуток, який як вважає Власенко, міг би утворитися від тої ціни на газ, яка є сьогодні. На мою думку, уряд перед підвищенням цін на газ мав би провести якесь закрите соціологічне опитування і з’ясувати, якою для них може бути соціально прийнятна ціна на газ”, – сказав експерт.

На його думку, розумний уряд має визначити межі допустимих кроків і балансувати, якщо він думає про майбутнє країни, а не про свої наступні перевибори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому потрібно зрозуміти, що окрім вимог МВФ, ми маємо зрозуміти, який коридор допустимих цін для населення. У популізм вміють грати всі, але якщо восени уряд зробить коригування цін на газ, то це буде недобрий крок”, – резюмував Гончар.

джерело http://espreso.tv/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...