facebook

“Поки батьки лежали п’яні”: Хрещений батько познущався над маленькими дітьми, тепер малечу рятують в реанімації

У Вінницькій області чоловік почастував похресників віком 8 і 5 років горілкою. Братиків Артема та Ігоря ледве живих забрали до реанімації з алкогольним отруєнням, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.


“Я коли запитувала, хлопчики, чому пили горілку, хто це вам давав? Це дав нам хресний батько. А де ваші батьки були? Вони лежали п’яні”, – розповіла заступник головного лікаря Тульчинської ЦРЛ Галина Петрунька. Братики підтверджують, що випили по дві чарки горілки. “Гірка була. Ми не просили”, – кажуть вони. За словами медиків, нині загрози життю дітей немає, але ті щонайменше 50 грам горілки могли закінчитися фатально. “Це багато. Буває, і десять грам багато”, – каже лікар.

На Вінниччині хрещений батько пригостив двох маленьких братиків горілкою. Поки батьки п’яні спали вдома, 5-річний Артем та 8-річний Ігор пішли з хресним у магазин, та замість солодощів чоловік купив пляшку оковитої і запропонував випити. В результаті – діти – в реанімації.

Хрещений батько Богдан Войтко заперечує, що споював малечу, і твердить, що дітям наливали рідні батьки. “Вони пили з батьками. Грам 200-300 кожен”, – каже він. Натомість батько винуватить кума. “Він із дітьми пішов в магазин. Вона мене розбудила, малі почали блювати. Вона викликала швидку. Коли поліція привезла його, був готовий вбити його”, – запевняє Микола Пащенко.

Маленькі Артем та Ігор тимчасово живуть у центрі реабілітації, куди їх поселили працівники соціальної служби після виписки братиків із лікарні. “Діти перебувають у тяжкому емоційному стані, в них підвищенна тривожність, імпульсивність, вони дуже налякані”, – твердить практичний психолог центру соціально-психологічної реабілітації дітей Світлана Чумакова.

Тим часом чиновники досліджують питання, як таке могло трапитися, бо й без випадку з горілкою батьків уже мали б позбавити прав опіки. В обласній соцслужбі винуватять у бездіяльності районну владу, бо тамтешні чиновники приховали від них інформацію. “Я сьогодні не можу знати, можливо, таких сімей в області є ще 50, а можливо 100. Ми будемо окремо розбиратися”, – пояснила начальник обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Дорош. Поки перевірка не закінчиться, діти залишатимуться в соціальному центрі. Правоохоронці ж за неналежне виконання батьківських обов’язків склали на батьків та хрещеного адмінпротокол. За споєння неповнолітніх їх покарають хіба штрафом або громадськими роботами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...