facebook

Після мільярдних збитків ПриватБанк вийшов на прибуток

Державна фінустанова сподівається пропрацювати “в плюс” увесь рік

Прибуток державного ПриватБанку в січні становив 1,1 млн грн. Про це повідомила прес-служба фінустанови. У “Приваті” підкреслили, що прибуткова робота є стратегічним завданням банку на поточний рік.

“За підсумками [2018 року] банк планує заробити не менше 4 млрд грн прибутку”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ПриватБанк став лідером за збитковістю серед усіх 90 українських банків, закінчивши 2017 рік з “мінусом” майже в 23 млрд грн. Такі дані містяться в опублікованому Нацбанком оборотно-сальдовому балансі банківських установ за 2017 рік.

Заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук пояснила ситуацію так: “На жаль, 2017 року нам довелося продовжити роботу щодо оцінки справедливої вартості тих активів, які держава отримала 2016 року. Великі АЗС, нафтобази, знаменитий “Буковель” передані державі за завищеною вартістю. На підставі міжнародного аудитора оцінили справедливу вартість цих активів. І саме ця справедлива оцінка призвела до збиткової діяльності за підсумками 2017 року”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пахачук нагадала, у ПриватБанку 206 млрд “токсичних” активів (тобто неліквідних, від яких неможливо позбутися). Під 200 млрд цих активів за допомогою бюджетних грошей і коштів “Привату” були створені резерви.

“Якби не резерви, які довелося сформувати під ці активи, банк мав би прибуток 3,6 млрд грн”, – вважає Пахачук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...