facebook

Спільний запуск ракети-носія США та Україна планують провести у серпні, – космічне агентство

Україна створює основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія Antares

242965

Спільний запуск ракети-носія США та Україна планують провести у серпні цього року. Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

1 червня успішно пройшли вогневі випробування модернізованої ракети-носія Antares.

“Україна співпрацює з американською компанією Orbital АТК щодо ракети-носія Antares. Вогневі випробування модернізованої ракети-носія завершилися в червні, зауважень до роботи систем і агрегатів першого ступеня немає. Перший пуск ракети-носія в новій конфігурації заплановано на серпень 2016 року”, – повідомив голова Державного космічного агентства України Любомир Сабадош.

Зазначається, що проект Antares почався в 2013 році. У цьому проекті Україна створює основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія Antares, яка призначена для доставки вантажів на МКС з космодрому США Уолопс. Вже відбулося 5 пусків, 4 з яких були успішними.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У 2014 році через проблеми з двигуном ракета вибухнула через кілька секунд після старту, проект було припинено. Американська сторона прийняла рішення замінити двигун російського виробництва”, – зазначили у відомстві.

Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першого ступеня, адаптуючи його до нового двигуна. Таким чином, перший пуск ракети-носія в новій конфігурації заплановано на серпень 2016 року.

Нагадаємо, посол України в США Валерій Чалий зазначив, що зараз Україна входить до топ-10 космічних держав світу завдяки співпраці зі Сполученими Штатами Америки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...