facebook

Резонансна ДТП у Харкові: стало відомо, скільки років ув’язнення загрожує Зайцевій та Дронову

Підозрюваних у вчиненні смертельної ДТП у Харкові Олену Зайцеву та Геннадія Дронова обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей, їм загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

Про це повідомила адвокат підозрюваної у скоєнні аварії Олени Зайцевої Юлія Козир та адвокат другого підозрюваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

За словами юристів, підозрювані уже отримали обвинувальні акти, на 14:00 6 лютого призначене підготовче засідання у справі.

Обвинувальний акт вручено. Дронова обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років – ред). Покарання від 5 до 10 років. Пом’якшувальних обставин не виявлено,

– сказав Перепелиця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правозахисник додав, що сподівається, що Дронову не дадуть максимальний термін.

“Щодо максимального терміну, не впевнений, але в цій справі можливо все”, – зазначив він.

Перепелиця також розповів, що Дронов почувається уже краще, і сьогодні, 6 лютого він братиме участь у судовому засіданні.

Обвинувальний акт отримала і друга підозрювана у вчиненні смертельного аварії Олена Зайцева.

“Обвинувальний акт отримали. У нас один обвинувальний акт, де прописані, як діяння Зайцевої, так і діяння Дронова”, – сказала адвокат дівчини Юлія Козир.

При цьому, щодо Зайцевої враховані пом’якшувальні обставини, а у Дронова їх немає. Втім, обставин, які обтяжують покарання ні у Зайцевої, ні у Дронова немає.

Прокуратура вказала в обвинувальному акті розкаяння Зайцевої як пом’якшувальну обставину,

– наголосила Козир.

За її словами, Олена також буде присутня на підготовчому засіданні 6 лютого.

“Звісно, буде. Думаю, що обоє підозрюваних будуть доставлені на засідання. Думаю, що сьогодні суд розглядатиме питання про можливість продовження запобіжного заходу”, – підсумувала Козир.

Нагадаємо, 18 жовтня у Харкові сталась ДТП, внаслідок якої загинули 6 осіб. За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, яку взято під арешт. А автомобілем Volkswagen Touareg керував Геннадій Дронов, якого суд теж узяв під варту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...