facebook

“Ми виконали 90%…” – Міністр оборони України зробив гучну заяву про реформи

Україна виконала 90% заходів, запланованих відповідно до умов США про надання оборонної допомоги у розмірі 350 млн доларів. Про це сказав Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю виданню “Голос Америки”, передає Корупція.Інфо

“Ми на сьогодні чітко співпрацюємо і з Пентагоном, і з представниками Альянсу, тому що на сьогоднішній день в Україні в міністерстві оборони працює 65 радників, які допомагають нам у проведенні реформ, які в той же час спостерігають за якістю проведення і проводять моніторинг цих реформ”, — сказав він, відповідаючи на запитання журналіста щодо обов’язкових умов надання Україні 350 млн доларів оборонної допомоги від Сполучених Штатів.

Зазначимо, що оборонна допомога буде надаватись Україні за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору, включаючи введення цивільного контролю за військовими, співпрацю та координацію з парламентським наглядом за військовими, покращення системи забезпечення та управління запасами та безпеки чутливих іноземних технологій.

“На сьогодні у нас є повне порозуміння з цього приводу, і якщо врахувати, що реформувати ЗСУ ми почали, приступили до активної фази реформування, два роки тому, то практично за 2 роки ми виконали 90% від запланованих заходів. А заходи ми планували в стратегічно-оборонному бюлетні, який ми готували разом з нашими колегами із США і з Альянсом”, — сказав Полторак.

Нагадаємо, голова Пентагону Джеймс Меттіс назвав закон про національну безпеку України терміновим пріоритетом і висловив надію, що президентська адміністрація і Верховна рада зроблять швидкі дії і проведуть законопроект, який забезпечить міцну законодавчу основу для реалізації реформ в обороні в підтримку безпечної і демократичної України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...