facebook

“Заблоковано розрахунки по всій Україні”: Що відбувається з субсидіями, пояснення

Розроблений Міністерством фінансів механізм монетизації субсидій для підприємств, які надають послуги з постачання електрики, природного газу та інших житлово-комунальних послуг, фактично заблокував розрахунки із субсидій між державою і підприємствами.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передає Корупція.Інфо.

“Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам житлово-комунального господарства, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельним кооперативам (ЖБК) пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 04 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Підприємства галузі, ОСББ/ЖБК не повинні ставати заручниками ситуації – в цьому полягає принципова позиція Мінрегіонбуду”, – йдеться у повідомленні.

За результатами наради, проведеної в Мінрегіонбуді 26 січня, віце-прем’єр міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко дав доручення Мінфіну відкоригувати новий механізм відшкодування пільг і субсидій.

Зокрема, згідно з протоколом засідання, Мінфін повинен скасувати вимогу щодо цільового використання коштів за надані пільги та субсидії для підприємств, які надають послуги з утримання будинків, прибудинкових територій, ОСББ та ЖБК.

Також потрібно розмежувати вимоги верифікації одержувачів пільг і субсидій і вимог, за якими надається відшкодування даних пільг і субсидій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Мінфіну доручено відстрочити до кінця цього опалювального сезону застосування підприємствами ЖКГ реєстру обсягу спожитих енергоносіїв і наданих послуг і реєстру сум, що підлягають перерахуванню за рахунок субвенції із місцевих бюджетів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...