facebook

Ударить вам по кишені: Уряд приголомшив українців підвищенням цін на харчування в садочках

Про це повідомили в Кабінеті міністрів України.

В уряді впевнені, що якщо не підвищувати вартість харчування, то діти недоїдатимуть. Таке підвищення обумовлено зростанням цін на продукти харчування.

В результаті планується, що батьки платитимуть на 4-6 грн в день більше. В свою чергу підвищення цін на продукти харчування пов’язано з рішенням Кабміну скасувати державне регулювання цін на соціальні продукти.

Слід зазначити, що за підсумками 2017 року ціни на продукти харчування в середньому збільшилися на 20-40%. Скасування держрегулювання прогнозовано призвело до підвищення вартості на всі продукти харчування.

Крім того, в деяких областях місцева влада вже прийняли рішення змінити вартість харчування в дитячих садках і в нових квитанціях батьки побачили суми з розрахунку 22-24 грн за день перебування в дитячому закладі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сьогоднішній день підвищили вартість перебування дітей в дошкільних установах Хмельницької, Рівненської, Волинської, Чернігівської областей.

Водночас родини, котрі виховують трьох і більше дітей, сплачуватимуть половину суми.

Вартість їжі для дітей у садочках зросте з 1 березня. Триразове харчування для дітей у переддошкільних групах вартуватиме 15 гривень, у дошкільних – 21 гривню.

Батьки повинні сплачувати 60% від вартості харчування за день (тобто 9 або 12,60 гривні). Водночас родини, котрі виховують трьох і більше дітей, сплачуватимуть половину суми.

Як розповів начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк, вартість харчування виконком переглядає раз на пів року, а збільшення вартості незначне.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...