facebook

Росія посилила обмеження транзиту українських товарів

Можлива повна зупинка транзиту через територію РФ

227281

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про запровадження додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію РФ. Відповідний документ розміщено на сайті президента РФ.

Указом №319 від 1 липня обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України до Республіки Казахастан поширюються і на транзит до Киргизської Республіки.

Також введена повна заборона транзиту товарів, що підпадають під дію російського ембарго та на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від 0.

У Мінінфраструктури України в зв’язку з цим попереджають, що ці обмеження можуть тимчасово викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не лише до Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, але й до третіх країн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Просимо врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Російської Федерації в треті країни”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

У той же час Міністерство називає запровадження РФ додаткових обмежень транзиту “економічно та юридично необґрунтованим”, яке “очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії”.

“Дані обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими та такими, що носить дискримінаційний характер і відповідно порушують зобов’язання, зокрема взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 р.” – заявили у Мінінфраструктури.

Раніше повідомлялося, що Україна ініціювала створення міжнародного транспортного коридору.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...