facebook

“Господь мене застеріг”: священик, який відмовився відспівувати дитину, зробив несподівану заяву

Запорізький священик УПЦ Московського патріархату Євген Молчанов, який відмовився відспівувати хрещеного в Київському патріархаті трагiчно зaгиблoгo малюка, не шкодує про своє рішення, хоч радий був би сам лягти в мoгилу замість дитини.

Про це Молчанов розповів в інтерв’ю для “РIА Новини”.

За словами священика, він готовий був провести відспівування дитини, поки мати не показала свідоцтво про хрещення, де було сказано, що хлопчика хрестили в УПЦ КП.

Приїхавши на відспівування, просто запитав ім’я дитини і вже хотів було почати службу, але мати чомусь вирішила принести свідоцтво про його хрещення. Якби не цей момент, то я зробив би відспівування і поїхав. Але навіть тут Господь показав і застеріг,– заявив він.

За його словами, батьки після відмови відспівувати дитину, благали його на колінах здійснити обряд.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я відразу сказав, що це питання можна вирішити, але мати відразу впала на коліна. Було так боляче, що я вже сам хотів встати перед нею на коліна. Коли поїхав, було так важко на душi, що неможливо передати”, – додав священик.

Водночас, на питання про те, чи змінив би він зараз своє рішення у подібній ситуації, Євген Молчанов зазначив, що вчинив би так само.

Вчинив би так само. І це рішення виходило б не від мого ставлення або моїх почуттів, а від канонів Церкви. Тому що я може був би і радий сам замість дитини лягти в мoгилу– наголосив він.

Також священик розповів, що йому та його однофамільцю, який теж служить в Запорізькій єпархії УПЦ почали надходити пoгрoзи про розправу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...