facebook

Нові правила: Як платити за землю у 2018 році? Ці нововведення потрібно знати

Внесено зміни до Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

З 2018 року платники податків повинні подавати звітність з плати за землю за новою формою.

Це завдяки наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017 № 9 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або на плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» (зарестровано в Міністерстві юстиції України 16.02.2017 за 225/30093).

У новій формі декларації зокрема:

– змінено кол. 8 розрахунків суми земельного податку та орендної плати – розмежовано одиниці виміру (га/кв. м), які зазначаються у витягах про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, що надаються Держгеокадастром;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

–  уточнено кол. 10 розрахунків суми земельного податку та орендної плати – доповнено словами «одиниці площі», тобто для розрахунку суми податкового зобов’язання застосовується нормативна грошова оцнка одиниці земельної ділянки, а не усієї земельної ділянки;

– інформація щодо категорії/цільового призначення земельної ділянки зазначається відповідно до Класифікатора видів цільового призначення земель, затвердженого наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23.07.2010 № 548.

Індекс споживчих цін за 2017 рік, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...