facebook

В Париж за 9 євро: українка відкрила секрети подорожi до Парижу за копійки

Мандрівниця з Ужгорода, Дана Гіді зуміла доїхати до Парижу всього за 9 євро.

Її пригода тривала 10 днів, а 9 євро пішли на авіаквиток із Варшави до Тулузи.

У Варшаві Дана знайшли житло за допомогою онлайн-сервісу гостьової мережі на два дні, а в Тулузі також знайшла, де можна безкоштовно переночувати. Тож вона переночувала в одного місцевого хлопця, мама якого запросила погостювати до себе в Париж.

Але, насправді, подорож була вaжкoю. І в Парижі дівчина лишилась сама, оскільки людина, з якою вона подорожувала, здалась та повернулась додому автобусом.

Також, мандрівниця зазначила, що в Україні люди дуже гостинні, обов’язково нагодують, тоді як у Європі такого немає:

«Люди в Україні більш душевні. Якщо ти до когось ідеш заночувати, то вони тобі не тільки дадуть нічліг. В Україні зразу пропонують поїсти. Ти можеш бути і неголодний, але українці відчувають обов’язок нагодувати ту людину, яку прийняли до себе, – пояснює ужгородка Дана. – У Європі ні серед водіїв, ні серед тих, у кого ночували, не помічала такої тенденції. Був тільки один випадок, коли їхала з Чехії в Польщу, тоді водій пригостив їжею. У нас шофери дуже добрі, особливо далекобійники. Із ними гарантовано, що ти десь поїж або хоча б вип’єш кави».

Дана зізналася, як можна відвідати паризький Діснейленд безкоштовно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Отож, вона із партнером дістались Діснейленду автостопом. А вже там знайшли пару зaкoхaнuх, які просто віддали їм квитки. Адже квитки дають право ходити до парку розваг будь-коли протягом двох днів, скільки завгодно раз. Оскільки, зaкoхaнa пара відвідала парк і вже мала їхати собі, то вони дали квитки Дані. До слова, один квиток коштує 80 євро.

Також, Дана зазначає, що метро в Парижі не з дешевих. Одноразова поїздка коштувала тоді близько 1,8 євро. Наші автостопери і тут зуміли знайти економний варіант – каталися безкоштовно.

Проте, Данa Гіді стверджує, що є декілька способів обійти оплату за проїзд.

Якщо походити навколо однієї станції, то завжди можна помітити двері, які не працюють, тобто є відкритими. Ти повз них ідеш і все добре, адже поліцію у метро зустрічаєш рідко. Другий спосіб – це спеціальні двері для iнвaлiдів, які розташовані майже на всіх станціях. Вони дуже широкі і тому часто одна людина прикладає квиток, а разом з нею ще п’ятеро за тим самим білетом і проходять. Дехто перестрибує через двері, або проповзає під них.

Але інколи під час подорожі трапляються і приємні сюрпризи.

«Ми гуляли по Тулузі і натрапили на осіб, які безкоштовно годували людей, що не мали можливості придбати їжу. Ми підійшли до них поцікавитися, чим вони займаються і нам розповіли, що це благодійна організація, – коментує автостоперка Дана. – Дізналися, що ми з іншої країни і запропонували нам скоштувати те, що вони дають місцевим».

Також, Дана дала кільки порад бажаючим подорожувати автостопом. Вона говорить, що варто ризикувати. При цьому, кожен повинен мати при собі карту доріг та ціль подорожі. А також хороші мовні навички – англійської або країни, куди їдеш. Щодо житла – про це можна легко домовитись навіть на місці. Ще варіант ночівлі – місцеві віруючі та церква.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...