facebook

Не давали говорити українською: священник звільнився з УПЦ МП

10 січня виступ ієрея УПЦ МП Анатолія Ревтова українською мовою спричинив скандал на зборах Запорізької єпархії. Після цього він вирішив перестати служити цій церкві.

– Ця церква не є українською. Вона використовує гроші України, заробляє на ній, і водночас ненавидить її. Яка це українська церква, якщо в ній ікона царя висить? Я єдиний в єпархії служив українською – півтора роки поспіль, – розповідає Анатолій.

Збори, на яких відбувся скандал, були у Свято-Покровському кафедральному соборі за участю представників всіх парафій єпархії та під головування митрополита Луки.

Серед інших тем на зборах обговорювали вчинки Анатолія, а саме його гострі коментарі у соцмережах з критикою проросійського курсу УПЦ МП.

Висловити свою позицію Анатолію не дали – його перервали, бо почав говорити українською мовою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Люди, миряни, закричали: “Говорите на русском”. Я їм кажу: українська – моя державна мова. А потім до мене підбігає секретар єпархії, каже: “Ты когда к нам пришел 4 года назад, ты говорил на русском”.

Кажу йому: “Але, після того, ваша держава напала на мою. Люди змінюються, я змінився”.

Парафіяни кричали, штовхалися, думав, ще й поб’ють, – розповів священик.

Після цього він пішов зі зборів. Анатолій твердо вирішив продовжувати служіння в УПЦ МП він не зможе.

Крім того, священики іноді висловлювали невдоволення поїздками Анатолія на Донбас до українських військових та його співпрацею з волонтерами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...