facebook

Пенсіонерка збирала для дітей кожну копійку, але 100 тисяч гривень відала шахрайці

Повірила в грошову реформу і віддала шахрайці 100 тисяч гривень! Драматичний випадок стався з пенсіонеркою в Чернігівській області в святкові дні.  У цьому будинку і живе постраждала 80-річна жінка.

Шахрайка її чекала коли та виходила з дому. Аферистка представилася знайомою дочки і попросила від її імені дене, нібито для заміни старих купюр на нові.

Пенсіонерка – її словам не повірила. Тоді гостя зателефонувала нібито дочці бабусі. Голос у трубці підтвердив – у країні проводять грошову реформу, банкноти потрібно терміново обміняти. Сумніви розвіялися – і бабуся віддала всі заощадження. Тільки через годину зрозуміла – її обдурили. Тепер боїться відкривати двері незнайомим.

У маленькому містечку тільки і розмов про цей випадок. Ніхто з сусідів і подумати не міг, що літня жінка зберігає таку суму.

Не стримуючи сліз, всі подробиці розповідає дочка потерпілої. Впевнена – за матір’ю стежили. Бачили, що пенсіонерка підробляє на ринку. Гроші не витрачала, збирала для дітей кожну копійку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пройдисвітки шукає поліція Прилук. На вигляд їй до 30 років. Невисокого зросту. Місяць тому в сусідньому будинку подібним чином теж обікрали бабусю. Дві жінки назвалися працівницями соцслужб.

Зазвичай шахраї заздалегідь вибирають жертву. В основному – пенсіонерів – кажуть в поліції. Продумують і психологічні ході. Ось найпростіші – “ви можете опинитися в біді”, або “не пропустіть свій шанс”. Часто зловмисники представляються банківськими працівниками. Таких і близько не можна пускати на поріг, кажуть правоохоронці.

В основному аферисти – приїжджі, тому подібні злочини часто залишаються нерозкритими. І повернути свої гроші майже неможливо.   Раніше НБУ попередив українців про карткових шахраїв.   Раніше сайт “Сегодня” також з’ясував, які схеми використовують аферисти в мережі найчастіше. Зловмисники всіляко плутають сліди, використовуючи анонімайзери і VPN, що ускладнює процес їх пошуку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...