facebook

Колосальна сума: Стало відомо за скільки Яценюк продав свою частку телеканалу «Espreso.TV»

Екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк продав американській компанії Atmosphere Entertainment, Inc. (Нью-Йорк) 30-відсоткову частку телеканалу «Espreso.TV» за $1 млн 465,28 тис, передає Корупція.Інфо

Про це повідомила прес-секретар політика Ольга Лаппо на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, в результаті прозорого та публічного продажу частки власності телеканалу Яценюк сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

Угоду було укладено у відповідності до ініційованого фракцією «Народного фронту» та ухваленого в 2015 році парламентом закону про прозорість власності засобів масової інформації.

«Опціон на придбання 30-відсоткової частки у статутному капіталі ТОВ «Аста Фінанс» (юридичної особи, що володіє 100 % ТОВ «Голдберрі», яке здійснює мовлення під логотипом «Еспресо») було укладено Арсенієм Яценюком зі співзасновницею каналу Ларисою Княжицькою ще 2013 року – у час, коли незалежний канал тільки починав свою діяльність якраз напередодні надскладного для країни періоду. Це було відображено в електронній декларації Арсенія Яценюка за 2016 рік», – зазначила прес-секретар політика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Яценюк реалізував своє право опціону в червні 2017 року, придбавши свою частку корпоративних прав. Отримавши можливість продажу своєї частки телеканалу, він зреалізував її задля уникнення спекуляцій про політизацію діяльності каналу, додала вона.

Вартість угоди з американською компнією ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., створеною у штаті Нью-Йорк, США, – 1 млн 465 тис 281 доларів США

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...