facebook

Нові тарифи на воду і опалення: для кого впали, а для кого зросли. Дізнайтесь, кому не пощастило

Для ряду споживачів ціни впали, а для деяких – зросли.
В Україні змінили частину тарифів на воду і опалення

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) знизила на 4,1% тарифи для киян, чиї будинки опалюються “Київенерго”, передає Корупція.Інфо.

Тепер тариф за опалення при наявності квартирного або будинкового лічильника становить 1355,83 грн/Гкал. Тариф без лічильників – 31,55 грн за кв. м опалювальної площі в місяць (з урахуванням ПДВ).

При цьому для жителів Харківської, Дніпропетровської та Львівської областей НКРЕКП, навпаки, підвищила тарифи на холодне водопостачання і водовідведення. Це рішення було прийнято з урахуванням аргументів постачальників про зміну витрат на оплату праці і вартість електроенергії.

Так, вода від “Харківводоканал” тепер буде коштувати 8,38 грн/куб. м, водовідведення – 4,36 грн/куб. м. Для “Дніпроводоканалу” тариф на водопостачання становить 6,47 грн, а на водовідведення – 4,25 грн за куб. “Львівводоканал” буде поставляти воду по 7,09 грн/куб. м, а відводити – по 3,62 грн за кубометр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше повідомляли, що національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) затвердила з 1 січня 2018 оптово-ринкову ціну на електроенергію на рівні 1561,99 грн/МВт-год (без ПДВ). Підвищення буде проходити в два етапи: з 1 січня оптово-ринкову підвищать ціну на 9,5%, а з 1 квітня – ще на 6,1%.

При цьому, як заявив Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, незважаючи на зростання оптової ринкової ціни електроенергії, тарифи для населення не зміняться.
За словами Вовка, тарифи для населення в даний час не переглядаються, хоча вони нижчі за європейські в 6 разів.

“На сьогоднішній день тарифи як для населення, так і промисловості, залишаються найнижчими в Європі”, – підкреслив Вовк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...