facebook

Щоб не зганяти у спортзалі зайве: підраховуємо ідеальний розмір порції

Існує найпростіший спосіб без особливих зусиль розрахувати необхідний розмір порції їжі. До слова, він дозволить вам обходитися без обрахунку калорій і переживань за фігуру.

Збережіть собі ці поради!

Білок – долоня

Вам необхідно визначити порцію білкової їжі. Разовий прийом білкової їжі для чоловіків визначається так: дві долоні (не рахуючи пальців) – це й є та кількість білка, яку потрібно з’їсти за один раз. Всього таких порцій білка в день – 2.

Овочі – кулак

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Овочі повинні бути не крохмалистими. Всі хрусткі, соковиті і зелені листові овочі належать до групи некрохмалистих: огірки, броколі, болгарський перець, кабачки, цвітна капуста, білокачанна капуста, помідори, шпинат, морква, салат, селера, цибуля-порей, петрушка.

Щоб визначити кількість овочів, яка вам необхідно, мірилом потрібно використовувати свій кулак. Розмір такої порції овочів – це разовий прийом для чоловіка. Всього таких порцій овочів в день має бути 4.

Вуглеводи – жменя

Тепер нам потрібно визначити правильну порцію вуглеводних продуктів. Вуглеводи у великій кількості містяться у таких продуктах: вівсянка, рис, пшенична крупа, картопля, кукурудза, гарбуз, буряк, а також в джерелах глюкози: солодкі фрукти і ягоди, сухофрукти. Мірилом для таких продуктів стануть дві жмені або складені човником долоні – це разовий прийом для чоловіка. Всього таких порцій вуглеводів в день – 4.

Жири – великий палець

До продуктів, що містять жири, належать: рослинні олії, масло, горіхи та насіння. За допомогою двох великих пальців рук визначається разова порція жирів. Всього таких порцій жирів в день – 4.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...