facebook

Ліки будуть доступнішими?

Президент України підписав закон пор спрощену реєстрацію ліків

liki

Петро Порошенко підписав закон, що може зробити якісні ліки доступнішими – щодо спрощення держреєстрації лікарських засобів. Відповідно до закону, термін реєстрації чи відмови у ній для усіх ліків скоротиться з місяця до 10 днів. Зі слів Президента, це дозволить підвищити якість ліків та перекрити один із каналів фінансування корупції в Україні, інформує ВВС Україна.
Крім того, ліки, які зареєстровані компетентним органом США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, ЄС, можна буде реєструвати в Україні за спрощеною процедурою.
“Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і, за рахунок конкуренції, людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості”, – сказав Президент. Виконавчий директор Благодійного фонду “Пацієнти України” Ольга Стефанишина на своїй сторінці у соцмережі Facebook позитивно оцінила підписання закону: “Пацієнти зможуть отримувати потрібні ліки в Україні, а не возити їх контрабандою або, переплачуючи в рази, діставати на чорному ринку”. Зі слів активістки, спрощення реєстрації для якісних ліків – це перший крок до того, щоб дерегулювати фармацевтичний ринок і зробити ліки справді доступними для українців. Водночас, Ольга Стефанишина відзначила, що для імплементації закону необхідно ще ухвалити низку підзаконних актів і передала їх список Президенту. Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко доручив в. о. міністра охорони здоров’я Віктору Шафранському підготувати ці підзаконні акти до розгляду вже на найближчому засіданні уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...