facebook

“Вино – ексклюзивне і освячене…”: Як у Лаврі непогані гроші заробляють

Випливли цікаві подробиці “винного” скандалу.

Алкогольний скандал розгорівся у святому місці. Намісник Києво-Печерської Лаври Павло випросив на благодійність 1200 пляшок італійського вина Toscana Rosso. Меценатів запевнив, що алкоголь піде на подарунки і буде приурочений до 30-річчя відродження чернечого життя у Лаврі.

Натомість вино виставили на продаж у всіх церковних магазинах. Ціна безбожна –  3500 гривень за одну пляшку.

За словами продавців, вино – ексклюзивне і освячене, до того ж з 30-річною витримкою. Тим часом, досвідчений сомельє розповів, що реальна вартість напою становить не більше 300 гривень.

А в італійському ресторані пляшку цього вина аналогічного виробника можна придбати за 850 грн. За словами фахівця, вино витримували в дубових бочках. За якістю воно непогане. Він зазначив, що в спеціалізованому магазині вартість за пляшку не повинна перевищувати 600 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У компанії імпортера такий продаж вина викликав здивування, адже воно призначене на подарунки.

Намісник же ж вирішив не коментувати дорожнечу пляшки, натомість нагрубивши журналістам по телефону:

“Якщо ви хочете купити, можете купити, а я прийду і пожертвую … Я зараз не буду з вами говорити, тому що я далеко за кордоном, я на лікуванні. Я б вам порадив, щоб ви зайнялися своїми справами”.

За підрахунками журналістів, на “подарованому” вині священики можуть заробити 4,2 млн гривень. Однак, наразі дороге вино ніхто не купує.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...