facebook

“Паша сказав, що на зарплату 4100 можна жити…”: Мережа гостро критикує Розенка

Кошти у державному бюджеті для підвищення мінімальних зарплат з’являться від детінізації і зростання економіки. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі “Вечірнього прайму” на телеканалі “112 Україна”

Проте у мережі неоднозначно сприймають такі заяви міністра соціальної політики

А ви так живете?!

Це Паша Розенко! Живе не бідує!

Новенька дорога машина, будиночок. Паша не гнув спину в Португалії, чи Польщі, щоб таке добро заробити! Паша пасеться біля державного корита! Сидить у нас на шиї і виглядає ситим і вгодованим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А недавно, Паша сказав, що на зарплату 4100 можна жити і нівчому собі не відмовляти.

І за таку «щедрість» владі дякувати!

Розенко заявив, що кошти у державному бюджеті для підвищення мінімальних зарплат з’являться від детінізації і зростання економіки.

“Перше – за рахунок зростання економіки. І друге – за рахунок детінізації економіки, легалізації заробітних плат, які сплачуються в тіні. На сьогоднішній день, за даними Міністерства економіки, понад 50% економіки України перебуває в тіні. Я бачив останні дані Мінекономіки, 7-10% вони оцінюють вихід тіньової економіки в світле. І ми це бачимо по доходах Пенсійного фонду, адже ми за станом на жовтень зібрали на 25 млрд більше, ніж запланували за умови підвищення заробітної плати до 3200 грн”, – заявив Розенко.

Віце-прем’єр-міністр заявив, що рівень зростання економіки дасть можливість надалі збільшити мінімальну зарплату до 4100 грн.

“Ми відчуваємо, що рівень зростання економіки дасть нам можливість зробити мінімальну заробітну плату 4100 грн. Я вважаю неприпустимим, у тому числі для майбутнього розвитку України, коли роботодавці починають економити на своїх працівниках і говорити про те, що вони будуть платити 3200 грн, а їм за це повинні аплодувати, тому що у них є хоча б ця мінімальна плата. Ні, це неправильно. Досить до українських працівників ставитися як до бидла. Тому ми ведемо діалог з роботодавцями і говоримо: хочете зберегти українську робочу силу (це президент сказав кілька днів тому), – будь ласка, роботодавці, платіть людям більшу заробітну плату”, – заявив Розенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...