facebook

Янукович надасть свою версію подій на Майдані

bb297d1-----

   Найближчим часом захист екс-президента Віктора Януковича надасть Генпрокуратурі його пояснення у справі про події на Майдані.

   Про це сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк агентству “Інтерфакс-Україна” в четвер.

   “Пояснення Януковича скоро дійсно можуть будуть надані. Його адвокати пообіцяли, що це може статися вже відразу після свят. Але нададуть чи ні, зараз напевно сказати неможливо”, – сказав він.

   Як відомо, Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру у декількох справах, зокрема – про заволодіння майном у “Межигір’ї”, Сухолуччі, про зловживання службовим становищем при підписанні законів 16 січня, про створення злочинної організації за вчинення низки злочинів у дні Революції гідності. Крім того, екс-президенту повідомили підозру у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара у понад 26,5 млн грн.

   Інтерпол оголосив Януковича в розшук за клопотанням прокуратури від 12 січня 2015 року, але у зв’язку з оскарженням ним інформації про порушення ним ст. 2 та ст. 3 Конституції Інтерполу, Комісія з контролю за файлами Інтерполу припинила доступ до інформації в обліку Генерального секретаріату Інтерполу щодо розшуку Януковича.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

   1 березня 2016 року адвокат Януковича заявив, що той хоче повернутися в Київ, і для цього “будуть зроблені правові кроки”.

   Янукович втік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані. З тих пір він переховується на території РФ, яка не відповідає на запити про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Джерело – http://www.pravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...