facebook

Україна і Китай узгодили план дій щодо економічної співпраці

Китай входить в десятку держав – найбільших торговельних партнерів України.

Україна і Китай підписали дорожню карту реалізації інфраструктурного проекту «Шовковий шлях».

Україна і Китай підписали дорожню карту з реалізації ініціатив «Економічний пояс Великого шовкового шляху» і «Морський шовковий шлях», покликаних посилити економічне співробітництво між Європою і Азією. Про це повідомляється на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі в Twitter.

«Україна і Китай підписали дорожню карту (план дій) щодо реалізації ініціативи «Економічний пояс Великого шовкового шляху» і  «Морський шовковий шлях», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Китай входить в десятку держав – найбільших торговельних партнерів України. Найбільшою статтею українського експорту в Китай є продовольство. В кінці 2016 року Україна і Китай вели попередні консультації про можливість формування зони вільної торгівлі між двома країнами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ініціатива Китаю «Один пояс – один шлях» передбачає розвиток торговельних відносин між Китаєм і Європою. Посол КНР в Україні Ду Вей відзначав, що цей проект є немислимим без України.

Проекти в рамках «Шовкового шляху» в перспективі можуть дозволити Україні обійти транзитні обмеження Росії в країни Середньої Азії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...