facebook

Сеньйор Порошенко і його іспанський рай

Уперше українці дізналися про те, що Президент Порошенко має віллу в Іспанії, 8 березня 2016 року. Тоді у вихідні з нагоди Міжнародного жіночого свята хтось сфотографував главу держави в аптеці іспанського містечка – він приїхав купувати ліки й вітаміни сам, без охорони.

Згодом про маєток Порошенка на Середземномор’ї стало відомо більше. З’ясувалося, що фірма Президента придбала віллу влітку 2008 року. Він на той час очолював Раду Національного банку і входив до двадцятки найбагатших українців як співвласник корпорацій “Рошен” та “Укрпромінвест”. Чотири мільйони євро – саме такою сумою оцінено віллу у фінансових звітах фірми Президента. На сьогодні це близько 130 мільйонів гривень.

Назвати її неймовірно красивою – все одно, що промовчати. Двоповерхова вілла на 1254 квадратні метри, середземноморський архітектурний стиль, поряд – чималенький басейн. А під нею – 26 соток землі. Зведено її, до слова, ще 1993 року.

Міститься маєток на півдні Іспанії, у провінції Малага, на відомому узбережжі Коста-дель-Соль на першій лінії від моря в Марбельї. Це місце давно облюбували багатії, зокрема, й з пострадянського простору.

Тож відпочивати в Іспанії Порошенко може в компанії найближчих соратників. Адже неподалік його палацу – маєток одного з найвпливовіших депутатів БПП, давнього бізнес-партнера глави держави Ігоря Кононенка. Записаний він на підконтрольну цьому парламентареві іспанську фірму Treck Holdings Coast. Щоправда, будинок площею 768 квадратних метрів стоїть на другій лінії від моря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 Уподобав собі іспанське узбережжя й Олег Гладковський, який разом з Порошенком і Кононенком свого часу засновував бізнес-імперію “Укрпромінвест”. Тепер Гладковський обіймає посаду заступника секретаря РНБО. На фірму дружини Гладковського Toulousse Investments SL оформлено віллу на 1729 квадратних метрів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...