facebook

Кортежам закон не писаний: на чому їздять Путін, Обама і українські VIP (ВІДЕО)

 cbcca5b0526c45690e46c992af2b28c1

 Перші особи держав звикли їздити по дорогах з мигалками, по зустрічній смузі на величезній швидкості, перекриваючи рух. Так заведено в більшості країн, але масштаби кортежів дуже різні.

   Факти тижня на ICTV розповіли про кортежі перших осіб.

  Всім відомо, що президент США Барак Обама переміщається на вертольоті, щоб не створювати заторів. Однак, журналістам вдалося зняти і його наземний кортеж.

   Рекордсменом є президент Росії Володимир Путін, кортеж якого складається з майже 100 автомобілів. Для нього перекривають рух, іноді на кілька годин. Не має значення – центр це чи заміська траса, ніч або година-пік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

   Приблизно така ж картина спостерігається і при русі кортежу прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

   Кортеж Патріарха Кирила складається з 15 джипів і машини швидкої допомоги.

   В Україні ситуація з кортежами трохи змінилася, після всесвітньо відомих поїздок президента-втікача Віктора Януковича. –

   Треба визнати що після цього нова влада зробила висновки і якихось грандіозних перекриттів міста не буває зараз в Києві. Є ось такі ось речі, але на мою думку, це вже ось така ось деяка зачіпка, тому що все-таки це прем’єр-міністр країни, – розповів телеведучий автомобільних програм Рауль Чілачава.

   Переміщаючись з перевищенням швидкості і не по своїй смузі. Так рухалося авто за даними журналістів видання strana.ua, яке належить лідеру фракції БПП Юрію Луценку. За подібні порушення звичайному водієві загрожує штраф у розмірі півтори тисячі гривень, але Луценка ніхто не зупинив.

   Кортеж лідера фракції Батьківщина Юлії Тимошенко перевищує швидкість на 60 км/год.

   Невеликий кортеж з двох дорогих автомобілів у глави Нацбанку Валерії Гонтаревої. Журналісти страна.ua засікли, як ці автомобілі двічі протягом цього тижня порушили правила дорожнього руху і перевищили швидкість.

   Для кортежу секретаря РНБО Олександра Турчинова перекривають рух і змінюють розмітку. Однак, в прес-службі спростували цю інформацію. За їхніми даними, Турчинов їздить без кортежу і ніхто дорогу йому не перекриває.

Джерело: fakty.ictv.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...